Tot ce trebuie sa stii despre cum sa alegi gresia si faianta pentru baie

Baia, la fel ca orice alta incapere din casa ta are nevoie sa fie amenajata cu elemente care inspira confort si relaxare.

Dintre cele mai importate elemente care vor compune design-ul baii tale sunt cele de finisaj. Cea mai practica alegere este reprezentata de gresie si faianta. Vei putea intretine usor suprafetele si totul va arata minunat.

Exista trei factori esentiali de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi gresie si faianta pentru baia ta iar despre acestea vom vorbi in randurile urmatoare. Astfel, vei putea sa faci mereu o alegere inspirata si potrivita pentru spatiul cel mai important din casa ta.

Factori esentiali atunci cand alegi gresie si faianta

Dar, atunci cand alegi gresie si faianta laguna pentru baia ta, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont, astfel incat sa te poti bucura de finisajele alese pentru cat mai mult timp. Este vorba despre trei factori: calitatea, marimea camerei si design-ul dorit pentru baia ta.

De ce sunt importanti acesti factori? Pentru ca de acestea depinde in totalitate cum va arata baia ta la final. Iar alegerea trebuie sa o faci cat mai inspirat pentru a evita sa faci investitii suplimentare atunci cand constati ca nu se mai potriveste dorintelor tale.

Baia ta trebuie sa arate bine pentru urmatorii 10 sau chiar 20 de ani fara sa isi piarda din farmecul si frumusetea pe care le are.

Calitatea prezentata de gresie si faianta este importanta din simplul motiv ca trebuie sa reziste foarte bine in timp. Trebuie sa aiba un grad de absorbtie redus astfel incat sa nu favorizeze aparitia mucegaiului si sa poata fi intretinut cu usurinta.

Marimea camerei de baie este importanta deoarece in functie de acest factor vei alege si culorile pentru gresie si faianta. Daca baia ta este una de dimensiuni mic atunci cele mai recomandate tipuri de gresie si faianta sunt cele in culori deschise. Astfel, vei putea sa creezi senzatia unui spatiu mai luminos si mai mare din punct de vedere vizibil. In cazul in care baia ta are dimensiuni generoase, atunci vei putea sa pui in practica orice idee de amenajari interioare dar si sa folosesti orice model de gresie si faianta.

Tine cont de cei trei factori si creeaza un design ideal pentru baia ta

Dupa cum spuneam mai devreme, este important si stilul de design care doresti sa il aiba baia ta la final. Trebuie sa ai o imagine de ansamblu inca de la inceput pentru a putea alege corespunzator fiecare element care va face parte din baia ta. Gresia si faianta trebuie sa se potriveasca bine cu restul elementelor precum obiectele sanitare si decoratiunile utilizate.

Contrastele mari de culori pot sa creeze disconfort vizual iar rezultatul final s-ar putea sa nu te multumeasca. Scopul pentru care culorile sunt importante este acela sa iti creezi in baie un confort ideal si o atmosfera placuta.

Cele trei elemente despre care am vorbit sunt foarte importante si este necesar sa tii cont de acestea cand cumperi gresie si faianta. Vei putea gasi o diversitate mare de modele si in mediul online in magazinele specializate.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro