Top golgheteri all-time ai Ligii 1

septembrie 27, 2021

Liga 1, o competiţie care este urmărită de probabil toţi microbiştii României, o competiţie care din păcate nu mai oferă jucători mari, iar echipele noastre nu mai prea reuşesc să ajungă în marile competiţii europene, în prezent având doar pe CFR Cluj în Conference League, cea de-a treia competiţie europeană din punct de vedere al valorii.

Aşadar, am putea spune că “am ajuns să trăim din amintiri”. Tocmai de aceea, pe parcursul acestui articol vom trece în revistă nu mai puţin de 10 golgheteri din toate timpurile, ai Ligii 1, unde vom regăsi în special marii jucători ai României, din perioadele de glorie ale fotbalului românesc, perioade care pare că au apus, şi nu vor mai apărea vreodată.

Dacă urmărești cu interes evoluția echipelor din Liga 1 și obișnuiesti sa plasezi câte un pariu, îți poți crește șanele de reușită inspirându-te din ponturi Liga 1, oferite de tipsterii 10pariuri.

Top golgheteri all-time ai Ligii 1

Cel mai cunoscut marcator din istoria Ligii 1, atât pe plan naţional, cât şi internaţional este Dudu Georgescu, jucător ce s-a lansat la Progresul Bucureşti, însă a cunoscut adevăratul succes la Dinamo Bucureşti, echipă pentru care a evoluat în perioada 1973-1983.

În întreaga sa carieră, cuprinsă între anii 1970 şi 1986, Dudu Georgescu a jucat 370 de meciuri, marcând 252 de goluri. De altfel, Dudu Georgescu este singurul fotbalist al României ce a câştigat vreodată “Gheata de Aur”.

Al 2-lea marcator din istoria Ligii 1 este Ionel Dănciulescu, jucător ce a evoluat pentru unele din cele mai cunoscute echipe, vorbind aici de Universitatea Craiova, Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, la cea din urmă cunoscând adevăratul succes. În cariera sa, cuprinsă între anii 1993 şi 2013, Ionel Dănciulescu a evoluat în 515 meciuri, înscriind 214 goluri, având o medie de 0.4 goluri pe meci.

Cel de-al treilea marcator este Rodion Cămătaru, jucător al Universităţii Craiova, a cărui carieră s-a desfăşurat în perioada 1974-1989. În total, Rodion Cămătaru a evoluat în 377 de meciuri, înscriind 198 de goluri, având o medie de 0.52 de goluri pe meci.

Al patrulea marcator din istoria Ligii 1 este Marin Radu, cel care a evoluat în exact aceeaşi perioadă ca Rodion Cămătaru, remarcându-se în special la Argeş Piteşti, echipă pentru care a şi debutat. A mai evoluat în cariera sa la Steaua Bucureşti, Olt Scorniceşti, Inter Sibiu şi Şoimii Sibiu. În cele 384 de meciuri disputate, a înscris 190 de goluri, având o medie de 0.49 goluri pe meci.

Cel de-al 5-lea marcator din istoria Ligii 1 este LEGENDARUL Ion Oblemenco, jucător al Universităţii Craiova, care din păcate s-a stins destul de tânăr, la vârsta de 51 de ani. Tunarul a înscris 170 de goluri în cele 272 de meciuri disputate, peste 167 de goluri fiind marcare pentru Universitatea Craiova, iar 3 pentru Rapid Bucureşti.

Florea Dumitrache este cel de-al 6-lea marcator din istoria Ligii 1, marcând 170 de goluri în 358 de meciuri, mopsul debutând la Dinamo Bucureşti şi încheindu-şi cariera la Corvinul Hunedoara.

Mircea Sandu a înscris 167 de goluri în 407 meciuri, ocupând locul 7 în topul golgheterilor all-time ai Ligii 1, fostul preşedinte FRF făcându-se remarcat la Sportul Studenţesc.

Victor Piţurcă este cel de-al optulea marcator din istoria campionatului României, reuşind să înscrie 166 de goluri în 281 de meciuri, având o medie destul de bună, de 0.59 goluri per meci, făcându-se remarcat la Steaua Bucureşti.

Mihai Adam, a cărui cariera a fost între anii 1962 şi 1976 este al nouălea marcator din istoria Ligii 1, având 160 de goluri în 353 de partide, în timp ce Titus Ozon ocupă locul 10, cu 157 de goluri în 278 de meciuri.

Aşadar, cu excepţia lui Ionel Dănciulescu, vorbim doar de fotbalişti a căror activitate s-a încheiat înainte de anii 2000.

Vezi și: Cei mai scumpi jucători ai Ligii 1

 

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro