Unul dintre cele mai mari beneficii pe care ni le ofera condimentele atunci cand gatim este ca ofera mancarii o aroma deosebita fara a adauga grasimi, colesterol, zahar sau sare. Caloriile din condimente sunt insignifiante iar unele chiar adauga, o cantitate neasteptata de fibra dietetica, mancarii.
In topul primelor 5 condimente cele mai sanatoase se situeaza:
Piperul Negru care este cunoscut ca fiind cel mai sanatos condiment datorita efectelor pozitive pe care le are asupra tractului digestiv. De asemenea, are beneficii antibacteriene si antioxidante. Piperul este si o sursa de vitamina A, calciu, cupru, vitamina K, fier, magnesiu si potasiu.
Boiaua sau ardeiul rosu pisat este foarte buna pentru lupta impotriva inflamatiilor. Boiaua este bogata in vitamina A, fier, magneziu, vitamina C, vitamina E, vitamina K, riboflavina si acid nicotinic.
Ardeiul iute pisat sau boiaua iute are de asemenea proprietati antiinflamatorii. Ardeiul iute uscat este unul dintre cele mai sanatoase condimente si datorita continutului de vitamina A, vitamina C, potasiu, fier si fibra dietetica.
Scortisoara creste capacitatea organismului de a asimila vitamina C, fierul, magneziul si vitamina K. Totodata, scrotisoara previne coagularea, controleaza cantitatea de zahar din sange si imbunatateste activitatea sistemului digestiv.
Nucsoara se afla si ea in top 5 datorita adaosului de calciu, magneziu, potasiu, vitamina A si vitamina C oferit mancarii. Nucsoara poate fi folosita si pentru a trata cancerul tractului digestiv, ca anestezic si datorita calitatilor antibacteriene.
Sursa: www.associatedcontent.com
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro