Top 4 reguli de care sa tii cont atunci cumperi un patut pentru copii

iunie 12, 2015

Avand in vedere marea varietate de modele de patuturi disponibile azi pe piata, achizitionarea patutului perfect poate fi considerata o adevarata provocare. Pentru a va usura munca, stabiliti un interval de pret in care doriti sa va incadrati si decideti care dintre caracteristicile patului sunt cele mai importante pentru dumneavoastra.

Iata cateva caracteristici importante de care trebuie sa tineti cont:
In mod normal, toate patuturile puse in vanzare de catre producatori trebuie sa se supuna normelor de siguranta in vigoare. De aceea, e important sa urmati intocmai instructiunile de asamblare si folosire stipulate de producator.

Un patut sigur trebuie sa aiba o saltea ferma, care sa se incadreze perfect in cadrul patului, sa nu aiba piese de feronerie sau sipci defecte sau lipsa. Intre sipci nu trebuie sa fie o distanta mai mare de 5 cm.

1.Patutul are parti laterale mobile?

Partile laterale mobile sunt foarte utile si des folosite. Patuturile de bebelusi pot fi fixe sau cu una sau ambele laturi mobile.Patuturile cu laturi fixe sunt comode pentru parintii inalti sau daca patutul va fi utilizat doar ocazional.

Majoritatea parintilor gasesc util ca macar una dintre laturi sa culiseze, astfel incat bebelusul sa poata fi ridicat sau pus in patut cu usurinta. Patuturile cu doua laturi culisante pot fi utile in cazul cand camera este suficient de mare incat patutul sa nu fie cu una dintre laturi la perete.

2. Patuturile cu roti sunt foarte utile

Verificati rotile pentru a va asigura ca nu sunt fragile. Veti avea nevoie sa mutati patutul atunci cand faceti curatenie, schimbati asternuturile sau cautati jucarii cazute.

Daca nu sunteti sigur ca aveti nevoie d eroti, le puteti pune deoparte pentru mai tarziu. Daca va place mult un patut care nu are roti, puteti sa le cumparati din magazinele de specaialitate si sa le montati ulterior.

3. Patutul dispune de o saltea reglabila

Majoritatea patuturilor, chiar si cele ieftine au aceasta dotare. Ea va permite sa montati salteaua mai sus atunci cand bebelusul este foarte mic si sa o coborati pe masura ce el creste si poate sa se ridice. Sunt suficiente si doua nivele de montare a saltelei, dar patuturile cu 3 nivele sunt si mai bune. Verificati modul in care este sustinuta salteaua.

La unele patuturi pliante salteaua e sustinuta cu ajutorul unor benzi de vinil care se pot uza sau rupe. Patuturile cu bare de metal sunt o alegere mai buna. Cea mai buna alegere o reprezinta patuturile care au un sistem metalic cu arcuri pentru sustinerea saltelei.

4.Ce sa alegi ?Patut din lemn sau pliant?

Patul din lemn este mai potrivit pentru casa, in timp ce patutul pliant are avantajul de a fi usor de depozitat/transportat. Pentru a putea fi folosite si dupa 6 luni, patuturile pliante necesita o saltea in plus, la ultimul nivel de jos.

Patuturile din lemn au de regula 3 nivele de instalare a saltelei si de multe ori una sau 2 laturi demontabile - putand fi folosite mai comod sau adaptate varstei. In mod ideal se pot folosi cu succes ambele variante - patul de lemn pentru somnul normal, patutul pliant pentru voiaj sau pe post de tarc.

Sursa
http://www.avantajbebe.ro/articole.aspx?despre=patut_bebe


» Preluat de pe LivePr.ro
- Top 4 reguli de care sa tii cont atunci cumperi un patut pentru copii

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro