Indiferent de domeniul in care activeaza, orice laborator are nevoie de dotari corespunzatoare pentru a putea furniza rezultatele asteptate, nivelul de precizie cerut, masuratorile si statisticile diverse. Inclusiv daca este vorba despre un laborator cu scop didactic apare nevoia de aparatura, de sticlarie de laborator, de mobilier si lista poate continua.
Iata si un top al dotarilor ce nu pot sa lipseasca din cadrul unui laborator care se respecta:
Sticlarie de laborator
Nimeni nu isi poate imagina un laborator de cercetare din care lipsesc acele elemente specifice. Este vorba despre sticlarie de laborator ce poate fi impartita in urmatoarele categorii:
1) Sticlarie de laborator de uz general – pahare Berzelius, pahare Erlenmeyer, eprubete, cilindri gradati, baloane cu fund rotund sau plat reprezinta doar cateva dintre cele mai cunoscute piese ce trebuie sa se regasesca in dotarile oricarui laborator.
2) Sticlaria de laborator stiintifica – in acest caz este vorba despre aparatura mai specifica, utilizata pentru distilari, analiza gazelor, pentru extractii si diverse alte operatiuni ce presupun un grad de complexitate ceva mai ridicat.
3) Accesorii de laborator care intra in aceeasi sfera a sticlariei de laborator, dar care nu sunt confectionate neaparat din sticla – poate fi vorba despre diverse ustensile fabricate din metal, ceramica sau cauciuc.
Aparatura de laborator
Nivelul de complexitate al domeniului in care activeaza laboratorul dicteaza in acest caz si varietatea dotarilor necesare din punct de vedere al aparaturii.
La nivel de baza, in scopuri didactice sau pentru masuratori si analize relativ simple, un laborator va avea ca dotari microscoape, aparate de masura si control diverse, balante de precizie, cuptoare, distilatoare, termometre sau frigidere. Cu cat domeniul pentru care se utilizeaza laboratorul in cauza necesita analize mai complexe, cu atat si echipamentele si aparatura vor avea un nivel de complexitate mai ridicat.
Consumabile de laborator
Din lista de dotari nu ar putea sa lipseasca acele consumabile atat de necesare pentru activitatea oricarui laborator. Este vorba despre membrane filtrante, hartie indicatoare pH sau hartie de filtru, ca exemple de baza. Lista consumabilelor variaza in functie de specificul fiecarui laborator in parte.
Echipament de protectie
Intrucat munca in laborator presupune si necesitatea unor echipamente de protectie, nici aceste elemente nu pot lipsi din lista dotarilor unui laborator care se respecta. Este vorba despre echipamente de protectie auditiva, halate si incaltaminte speciala, echipamente de protectie a ochilor, manusi, salopete sau chiar echipamente de protectie respiratorie.
In functie de specificul laboratorului, dotarile necesare pot fi mult mai complexe decat atat. In asemenea cazuri si nu numai se impune identificarea unui furnizor care sa poata sa ofere orice dotari, orice tip de aparatura intr-o maniera prompta si cu garantia calitatii.
Cei interesati de un asemenea furnizor pot sa verifice website-ul www.precisa.ro. Alaturi de produsele disponibile, de aparatura de laborator ce poate multumi orice exigente stau si serviciile de care pot sa beneficieze cei care le achizitioneaza: asistenta tehnica, consultanta, service gratuit, verificari si etalonari metrologice si nu numai. Fata de cautarea echipamentelor si aparaturii potrivite prin diverse magazine fizice, alternativa online se dovedeste a fi mult mai convenabila. Pentru detalii suplimentare, contactati unul din reprezentantii Precisa.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Top 4 dotari ce nu pot lipsi din cadrul unui laborator
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro