Tom Kristensen este Sportivul deceniului

Titlul de Pilot de curse al deceniului

Anul 2010 nu ar fi putut incepe mai bine pentru pilotul de teste Audi, Tom Kristensen: danezul a fost votat Sportivul deceniului" nu mai putin de doua ori in tara sa natala Danemarca. Canalul TV TV2, precum si importantul cotidian Berlingske Tidende i-au acordat prestigiosul titlu deoarece a castigat competitia de la Le Mans de un numar record de ori.
As dori sa le multumesc tuturor celor care m-au votat si care m-au ajutat sa primesc aceste doua premii, a declarat pilotul Audi. In urma cu zece ani, nici nu as fi visat sa am atata succes. Insa atunci am avut marele noroc sa ma alatur echipei Audi. Este un privilegiu sa fiu membru al uneia din cele mai bune echipe de curse din lume de peste un deceniu.
De asemenea, Tom Kristensen a fost premiat recent de revista britanica de curse Autosport, care l-a denumit pe danez Pilotul de curse al deceniului, locul al doilea fiind obtinut de Allan McNish, un alt pilot de test de la Audi.
Tom Kristensen concureaza pentru Audi din anul 2000 si, intre timp, a castigat de opt ori legendara cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franta), de cinci ori Cursa de 12 ore de la Sebring (SUA), cursa Petit Le Mans" de la Road Atlanta (SUA) si titlul LMP1 din competitia americana Le Mans in 2002. In plus, danezul a concurat pentru premiul DTM pentru Audi intre 2004 si 2009, obtinand in total patru victorii la bordul modelului Audi A4.
In 2010, Tom Kristensen doreste sa se concentreze in totalitate asupra celei mai mari pasiuni ale sale: cursele auto la volanul autovehiculelor Audi. Insa, din nou, atractia principala va fi cursa de 24 de ore de la Le Mans, ce se va desfasura intre 12-13 iunie.

 

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro