Toata lumea ar trebui sa viziteze Skiathos

Unele persoane spun despre insula greceasca Skiathos ca e paradisul, altele spun ca ar fi cea mai frumoasa insula din Grecia, altii spun ca odata ce ai ajuns incolo nu vei mai vrea sa te mai intorci inapoi… iar eu spun ca tot ce am zis mai sus putin este adevarat in proportie de 100%.

Skiathos este o insula care face parte din grupul Sporade din Marea Egee, dar care are o suprafata foarte mica.. de sub 50 kilometri patrati. Accesul pe insula se poate face doar cu avionul sau cu feribotul care pleasca din Volos, un bilet costa 35 de euro, iar pentru a urca cu masina trebuie achitata o taxa de 100 de euro. Pentru a simplica procedura, cel mai usor este sa veniti cu o agentie de turism care ofera pachete complete cu transport si cazare incluse.

Desi este o insula mica, insula Skiathos ofera pe doar 50 kilometri patrati mare, plaja, padure si putin munte. Distractia este in voie in resurantele si cluburile de pe insula, iar cea mai activa viata de noapte se gaseste pe strazile Papadiamandis si Evangekustrias.

Skathos are nu mai putin de 69 de plaje, multe dintre ele fiind concentrate pe coasta de sud a insulei. Cea mai cunosccuta si cautata plaja de pe insula este Koukounaries care mai este denumita si “Nisipurile de Aur” datorita nisipului foarte fin care straluceste in bataia razelor soarelui.

Recomandarea mea dar si a altor turisti care au fost pe insula este sa nu se aleaga un sejur all inclusive fiindca sunt foarte greu de gasit astfel de oferte, iar Skiathos este o insula pentru cei care vor sa se plimbe de o plaja pe alta si care vor sa plece dintr-o taverna si sa intre in alta.

Una peste alta este un loc in care se merita sa-ti petreci o saptamana de concediu, este un loc care iti va reincarca bateriile si iti va reda pofta de viata.