Toaleta infundata i-a semnat sentinta la moarte

Un oficial chinez a fost condamnat la moarte dupa ce o toaleta infundata a dus la descoperirea averii dobandite ilegal, relateaza metro.co.uk.
Yan Dabin, fost director al transporturilor din regiunea Wushan a fost condamnat pentru ca a luat mita in valoare de 1,7 milioane de lire de la firme specializate in constructia de drumuri.
Coruptul Dabin a fost arestat dupa ce un cetatean, vecin de-al sau, a reclamat la politie ca este inundat chiar de catre oficial care detinea un apartament chiar deasupra cetateanului ingrijorat de starea tavanului baii sale.
Politia a descins in aprtamentul lui Dabin si a descoperit ca inundatia nu a fost provocata de o defectiune la instalatiile sanitare, ci deoarece wc-ul directorului era infundat cu banii pe care acesta ii primise mita.
Se vede ca si reprezentantii autoritatilor chineze sunt tentati de castiguri ilicite si rapide, doar ca nu prea au experienta in domeniu si sunt prinsi foarte usor, iar legea in China este dura si nu iarta. Toaleta sa dovedit un loc nesigur de pastrare a banilor. O banca straina sau niste investitii imobiliare in afara granitelor chineze ar fi fost o solutie mult mai potrivita.