Tips & tricks ca să îți faci bucătăria mai user-friendly

martie 17, 2022

Când vorbim despre aparaturi user-friendly, ne gândim, în general, la gadgeturi: telefoane, tablete, laptopuri. Însă cum ar fi dacă am putea cataloga drept user-friendly (ușor de utilizat) și camerele din casa noastră? 

Dacă dormitorul ne-ar fi optimizat user-friendly, de exemplu, am avea garanția că ne-am odihni cu adevărat bine. Astăzi ți-am pregătit un mini ghid de tips & tricks pentru a-ți face bucătăria mai ușor de utilizat; pssst: mai ales cei care nu sunt tare pasionați de gătit vor avea nevoie de aceste sfaturi. 

  • Keep it simple 

E de la sine înțeles: un spațiu ultra-aglomerat nu face decât să…te aglomereze și pe tine, mental și nu numai. Iar bucătăriile clasice sunt, încă din istorie cunoaștem, mult mai apreciate dacă sunt simple. Știai că în trecut bucătăriile erau exclusiv albe? 

Pentru că asta le permitea oamenilor să vadă dacă există pete de murdărie, deci bucătăria devenea mai ușor de curățat. Astăzi, ne putem vopsi bucătăriile în orice culoare vrem, însă ideea este să păstrezi totul cât mai simplu, curat, aerisit. 

  • Mai puțin, dar mai bun 

Credem cu tărie în puterea simplității, după cum se poate vedea. Asta pentru că simplitatea face orice spațiu mult mai plăcut. Însă ca să ai o bucătărie user friendly, trebuie să mai ții cont de ceva: alege să ai mai puține lucruri, dar mai bune. Investește în doar câteva oale de gatit calitative, pentru că dacă locuiești alături de partenerul tău, de exemplu, voi doi nu veți avea nevoie de 14 oale de diferite dimensiuni. 

E valabil și pentru veselă, tacâmuri, accesorii și alte cele. Cumpără strictul necesar, pentru ca spațiul să rămână cât mai simplu. 

  • Ce zici de organizare? 

„Organizare” a devenit un cuvânt pe care mai-mai că am ajuns să îl urâm în zilele noastre, pentru că e…peste tot. Dar o fi organizarea asta așa de cool? Răspunsul banal este: da! Și organizarea nu e doar cool, ci și absolut necesară dacă îți dorești un spațiu user friendly. 

Iar bucătăria e printre încăperile din locuință care trebuie să fie cel mai bine organizate. Asigură-te că ai dulapuri suficiente și spații de depozitare inteligente, astfel încât nu va trebui să vezi lucruri aruncate peste tot. Și nu uita: fă un declutter, o curățenie generală, aruncă lucrurile de care nu ai nevoie sau donează-le. 

  • Investește, investește, investește 

Acum că am tot vorbit de aruncat, donat, vândut și eliminat, poate e timpul să abordăm și subiectul „achiziții”. Aici, lucrurile sunt simple, dar pot fi înșelătoare. E extrem de ușor să cazi în capcana consumerisumului și să cumperi muuulte obiecte inutile și necalitative pentru bucătărie, de care vei și uita în scurt timp. 

Așa că, mai degrabă, te încurajăm să investești în câteva gadgeturi care îți vor simplifica enorm viața: un multicooker, un espressor de cafea, un filtru apa instant, un blender / chopper multifuncțional. Și da, ai înțeles bine - aceste electronice sunt investiții, nicidecum cheltuieli, pentru că te vor ajuta să…economisești! Timp, bani, energie. Și uite-așa bucătăria ta devine nu doar mai ușor de utilizat, ci și mai plăcut. Și cine nu și-ar dori asta? 

Poate nu toți suntem pasionați de gătit - iar asta e perfect în regulă. Însă e important să reținem că gătitul este o activitate de supraviețuire, pe care vrem, nu vrem, trebuie să o deprindem. Sperăm că aceste tips & tricks te vor ajuta să îți faci bucătăria nu doar mai ușor de utilizat, ci și mai plăcut - și cine știe, poate chiar vei ajunge pasionat de gătit.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro