Tinerii europeni devin din ce in ce mai ingrijorati pentru ceea ce le rezerva viitorul. Chiar daca sunt foarte bine pregatiti profesional, ei isi gasesc foarte greu un loc de munca prin care sa-si dezvolte abilitatile si cunostintele dobandite in timpul anilor de studiu. Acesta este si unul dintre motivele pentru care studentii si grupurile anarhiste ies in strada. Pe langa levolta impotriva masurilor de austeritate, mainifestarile violente ale tinerilor ar trebui sa provoace ingrijorare autoritatilor.
Tinerii, dupa ce investesc timp si resurse intelectuale pentru a-si desavarsi educatia, simt ca societatea nu mai are nevoie de ei. Doar cei mai notrocosi ajung astazi sa se incadreze pe un post care sa corespunda pregatirii lor profesionale. In Grecia si Italia, situatia pare a fi una speciala, deoarece, conform specialistilor, acum cele dou tari beneficiaza de cea mai educata generatie din spatiul mediteranean, dar nu o poate folosi la capacitate maxima deoarece sistemul nu-i mai poate asimila pe acesti tineri foarte bine pregatiti.
Chiar si inainte de inceperea crizei, partea sudica a Europei nu oferea conditiile prielnice dezvoltarii unei cariere. Situatia s-a inrautatit odata cu reducerilor bugetare si a masurilor de auseritate care au transformat demersul unui tanar absolvent de facultate, cu rezultate deosebite, de a-si gasi un loc de munca, sa devina o actiune aproape imposibila.
Politicienii sunt constienti de problema si promit sa vina in ajutorul tinerilor. Pana acum, totul ramane la nivel declarativ.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro