Tinerii americani au inclinatii sinucigase

Unu din 25 de adolescenti americani a avut cel putin o tentativa esuata de sinucidere, iar unu din opt s-a gandit macar o data ca ar putea sa-si puna capat zilelor, potrivit unui studiu desfasurat la nivel national in cadrul caruia au fost intervievati mii de adolescenti.

Cercetatorii spun ca cifrele identificate in randul adolescentilor in ceea ce priveste sinuciderea este similar cu valorile inregistrate in randul adultilor, ceea ce confirma inca o data ca tinerii aflati la varsta adolescentei sunt foarte vulnerabili.

Rezultatele se bazeaza pe datele extrase din interviuri individuale cu 6.500 de adolescenti din Statele Unite. De asemenea, parintii lor au completat si ei o serie de formulare. Pe langa identificarea tendintelor sinucigase, cercetatorii au urmarit care dintre adolescenti sunt predispusi la la afectiuni psihice.

Putin peste 12% dintre adolescenti s-au gandit sa-si puna capat zilelor, 4% au facut si un plan in acest sens si 4% au si incercat sa se sinucida.

Cercetatorii au determinat ca aproape toti adolescentii care s-au gandit sau au incercat sa incheie socotelile cu viata sufera de afectiuni psihice.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro