Timișoara, subiect de concurs

,,Timișoara mea – locuri, oameni, momente” este un concurs de fotografie organizat de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, Asociația Timișoreană de Fotografie, Facultatea de Arte din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Petru Ilieșu și pictorul Mateas Bolza. Orice persoană care consideră că a surprins o fotografie care reflectă bogăția arhitecturală a orașului sau noțiunea de Open Art City (Oraș Deschis al Artelor) este invitată să participe.

Competiția se va desfășura în perioada 22 – 31 martie 2014. Premiul constă într-o lucrare în ceramică oferită de Facultatea de Arte și Design sau o pictură în ulei a pictorului timișorean Mateas Marius Bolza. Concurenții pot participa cu maximum cinci fotografii, menționând tema reprezentativă a fiecăreia. Indiferent de deznodământ, fotografiile vor fi publicate pe site-ul proiectului Timișoara 2021.

Juriul concursului este format din  Ioan Szekernyes – președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara, conf.dr. Lucian Ionică – vicepreședinte al Asociației Timișorene de Fotografie, Petru Ilieșu –  inițiator al conceptului Timișoara – Open Art City ș.a. Concursul plănuiește mobilizarea a cât mai multe persoane pentru a se implica în activitățile proiectului de candidatură pentru Timișoara capitală europeană 2021. Câștigătorii vor fi anunțați în perioada 10 – 11 aprilie 2014.