Timbrul postal, vector de comunicare

Posta Romana anunta lansarea concursului de desen cu tema “Timbru postal, vector de comunicare”, pentru a ilustra noul Cupon Raspuns International (CRI) care va intra in circulatie la data de 1 iulie 2006.

Competitia, desfasurata sub egida Uniunii Postale Universale (UPU), se adreseaza elevilor de la liceele de arta, studentilor la arte plastice, membrilor cercurilor de pictura, artistilor plastici, graficienilor, designerilor, etc.

Desenele inscrise in concurs, realizate in orice tehnica (creion, acuarela, pictura in ulei, acrilic, etc.) trebuie sa contina cel mult doua culori, iar intensitatea pentru fiecare dintre acestea nu trebuie sa fie mai mare de 20-30 la suta. Lucrarile vor avea formatul A4 landscape si pot fi trimise pe hartie sau in format electronic la sediul central al Postei Romane, in atentia Departamentului Relatii Publice, Splaiul Unirii nr. 6, bl. B3A, sector 4, Bucuresti, pana cel tarziu 2 decembrie 2005, data postei.

Un juriu national format din reprezentanti ai Postei Romane si artisti plastici va selectiona lucrarea care va participa la etapa internationala a concursului. Juriul international se va reuni la Berna, in perioada 27 martie-1 aprilie 2006, pentru a alege castigatorul concursului. In cazul in care desenul inscris in concurs de Posta Romana va fi declarat castigator al etapei internationale, compania va oferi autorului roman contravaloarea tirajului de 10.000 de exemplare din noul Cupon Raspuns International.

Cei interesati pot obtine mai multe informatii despre conditiile tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca lucrarile accesand site-ul www.posta-romana.ro sau apeland serviciul de relatii cu clientii INFOPOST, la numerele de telefon cu tarif normal 9393 (pentru Bucuresti) si 021/93.93.111 (pentru celelalte localitati din tara).

Cuponul raspuns international este un imprimat de valoare ce poate fi utilizat pe termen nelimitat pe teritoriul oricarei tari membre a Uniunii Postale Universale ca modalitate de procurare a timbrelor aferente francarii unei scrisori externe simple par avion. Valoarea unui cupon raspuns international este de 0,74 DST (aproximativ un euro).