Theodor Andrei și Tudor Cucu-Dumitrescu se alătură distribuției Musicalului CHICAGO

martie 14, 2024

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023 și actorul Tudor Cucu-Dumitrescu se alătură distribuției musicalului CHICAGO, spectacolul fenomen pe Broadway care ajunge la București pe 6 și 7 aprilie. Din distribuția Musicalului CHICAGO mai fac parte și actori precum: Mirela Zeța, Flavia Mihășan, Oana Pușcatu, Cristina Danu, Ana Crețu, Ana-Bianca Popescu, Alin Florea. Premiat la nivel internațional cu 6 premii Tony, 2 premii Olivier, un premiu Grammy, cu peste 11.000 de reprezentații în 36 de țări, Musicalul CHICAGO va fi pus în scenă la Circului Metropolitan București de regizorul George Costin. Biletele sunt disponibile pe www.entertix.ro .

Theodor Andrei - în rolul Mary Sunshine din Musicalul CHICAGO

Theodor Andrei este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. A devenit cunoscut după ce a reprezentat România la Eurovision 2023. În Musicalul CHICAGO, Theodor Andrei va juca rolul Mary Sunshine, un personaj versatil și surprinzător. Selectarea lui ca parte a distribuției musicalului fenomen, vine tocmai pentru a evidenția complexitatea lui Theodor Andrei ca artist.

“Pentru mine rolul din “CHICAGO” înseamnă o adevărată onoare și o provocare care mă bucură enorm. Încerc să dăruiesc la rândul meu spectatorilor o performanță care să îi poarte cât mai bine pe aripile poveștii din “CHICAGO”, pe ritm de jazz. Repetițiile sunt în toi, repetăm aproape zilnic, punem la punct fiecare detaliu pentru a oferi spectatorilor o seară de neuitat și multiple motive pentru a veni la mai multe reprezentații. Atmosfera grupului este una foarte plăcută și radem și obosim, dar toți avem același scop bine definit. Va așteptăm în număr cât mai mare la spectacol. Muzică extraordinară, textul presărat cu umor, dar și realitate crudă, coregrafiile pline de viață, indicațiile lui George Costin, cât și arena Circului Metropolitan București vor crea o experiență artistică de neuitat, împreună. Multă, multă dragoste și… jazz!”, a declarat Theodor Andrei.

“Theodor Andrei este pentru mine o descoperire. Sper ca timpul să confirme prognoza mea: cred că are toate datele să ajungă un artist mare. Depinde de alegerile pe care le va face în carieră. Deși are doar 19 ani, are o înțelegere cu totul specială asupra artei. În CHICAGO va interpreta un rol foarte dificil. Lucrează cu mult curaj și entuziasm. Are calități vocale naturale și versatilitate. Este misterios, amuzant, matur și naiv în același timp. O personalitate complexă. Publicul îl va iubi.”, a adăugat regizorul George Costin.

Tudor Cucu-Dumitrescu, rol principal în Musicalul CHICAGO

Cu o nominalizare la Gala Premiilor UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, deținut în spectacolul “Equus”, regizat de Victor Ioan Frunză, Tudor Cucu-Dumitrescu este considerat o adevărată revelație pentru teatrul românesc. A jucat rolul Hedwig din musicalul „Hedwig and the Angry Inch” și în musicalul “The Full Monty” ambele regizate de Răzvan Mazilu și în numeroase alte piese de teatru.

“Trăiesc vremuri splendide. Musicalul de tip Broadway ia amploare în București sub ochii mei. Am șansa să iau parte la căutări relevante și consistente ale unor oameni de teatru care au curajul sa pună cap la cap proiecte de asemenea dimensiuni. Una dintre marile bucurii pe care le am ca actor este că pot vedea născându-se momente care ulterior vor primi aplauze si vor atinge spectatorii. Sunt înconjurat de colegi talentați, tineri, inspirați si dornici să fie văzuți. Fiecare în parte are calitățile unor mari actori, dansatori sau cântăreți. Aștept curios, puternic, timid si obosit, sa avansăm în înțelegerea acestui univers magic din CHICAGO. Teatrul muzical strălucește. Strălucește si când e trist. Strălucește si când filozofează. In CHICAGO-ul nostru vor străluci crimele comise de femei frumoase, dragostea, singurătatea, banii si minciuna.”, a declarat actorul Tudor Cucu-Dumitrescu

Regizorul George Costin l-a ales să joace rolul principal masculin, cel al avocatului lipsit de scrupule Billy Flynn, care le ajută pe cele două criminale, Roxie Hart și Velma Kelly să devină faimoase.

“Tudor este un ”spadasin” pe scenă și la repetiții. Are rigoare și curaj. Este pasionat și pasional. Burghez și rebel în același timp. Am lucrat împreună pe scenă ca actori în “Colivia cu nebune”, ”Liliom”, ”Equus” în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză. Ceea ce mi-a plăcut și îmi place în continuare la Tudor este faptul că își asumă riscuri, este curios, se bucură de descoperirile pe care le face și este un profesionist adevărat. În Chicago va fi strălucitor.”, a spus regizorul George Costin.

Ce actori mai fac parte din distribuția Musicalului Chicago

Selecția actorilor pentru Musicalului CHICAGO a fost una extrem de riguroasă. La casting au participat peste 400 de artiști. Din distribuția Musicalului CHICAGO mai fac parte și: Mirela Zeța, Flavia Mihășan, Oana Pușcatu, Cristina Danu, Ana Crețu, Ana-Bianca Popescu, Alin Florea.

Synopsis Musicalul CHICAGO

Acțiunea, plasată în mijlocul efervescenței anilor ‘20, se concentrează pe Roxie Hart și Velma Kelly, două criminale care încearcă să manipuleze mass-media pentru a scăpa de închisoare. Roxie Hart, o tânără dansatoare de cabaret, își ucide amantul după ce acesta o părăsește. În închisoare, Roxie le întâlnește pe Velma Kelly și Mama Morton care o îndrumă spre avocatul Billy Flynn. Acesta o va ajuta să câștige mass-media de partea ei. Între Roxie Hart și Velma Kelly se naște o rivalitate, iar cele două protagoniste luptă până la final pentru libertate și faimă.

Despre Musicalul CHICAGO

Musicalul CHICAGO, lansat pe Broadway în 1975, este o adaptare a cărții scrise de Fred Ebb și Bob Fosse care, la rândul lor, au pornit de la piesa scrisă de Maurine Dallas Watkins in 1926, inspirată din fapte reale. Muzica este compusă de John Kander, iar versurile sunt scrise de Fred Ebb.

Regizorul Rob Marshall l-a adaptat pentru ecran cu Renee Zellweger și Catherine Zeta-Jones în rolurile principale. Filmul este câștigător al premiului Oscar în 2002.

Spectacolul musical CHICAGO a mai fost jucat în România acum 17 ani, avându-i în distribuție pe Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Anca Țurcașiu și Maia Morgenstern.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro