Jocul de tetris reduce pofta de mancare

Un studiu recent arata ca, trei minute de tetris taie pofta de mancare si nu numai. Jucatorii de tetris uita si de vicii, cum ar fi alcoolul sau tigarile.

Conform The Atlentic, cercetatorii de la Universitatea Plymouth au testat o teorie conform careia pofta se bazeaza foarte mult pe imagini vizuale. Studiul a fost facut pe un esantion de 119 subiecti. Pentru inceput, subiectilor li s-a cerut sa-si descrie poftele pe care le au, dupa care au completat un chestionar pe baza caruia cercetatorii le-au putut masura intesitatea poftei. Dupa aceasta evaluare, au fost lasati timp de trei minute in fata unui calculator pe care rula jocul de Tetris. Cercetatorii au vrut sa vada daca subiectii se joaca sau nu. Dupa trei minute au fost rugati sa completeze din nou chestionarul descriind ce s-a intamplat cu pofta lor in timp ce au stat acolo sau au jucat Tetris.

In urma acestui studiu s-a descoperit ca pofta de mancare, bautura si de fumat a fost redusa cu 24% dupa ce participantii au ales sa joace doar trei minute Tetris.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro