Test de sarcină: cum și când să-l faci pentru a avea un rezultat de încredere?

Odată cu absența menstruației și odată cu câteva simptome specifice, o femeie se întreabă probabil dacă este posibilă o sarcină. Cea mai ușoară, mai confortabilă și mai rapidă metodă de a ști dacă suntem gravide este un test de sarcină pe care îl poți cumpăra de la orice farmacie.

 

Dar este foarte important să facem testul bine, pentru a nu ne îndoi de rezultat și pentru a evita dubii care pot provoca anxietate și nervozitate. Dacă testul este bine făcut, rezultatul este fiabil.

 

Când să faci testul de sarcină


Este esențial să alegem bine ziua în care facem test de sarcină, deoarece hormonul sarcinii este detectat în urină la cincisprezece zile de la concepție și nu înainte. Dacă ne testăm înainte de această dată, este probabil ca testul să fie un fals negativ. Prin urmare, ar trebui să aștepți cel puțin o zi de la această dată.

 

Există teste capabile să detecteze hormonul sarcinii încă din prima săptămână după concepție, adică înainte ca menstruația să fi venit, dar amintește-ți că în această săptămână cantitatea de hormoni a sarcinii tinde să treacă neobservată de majoritatea testelor.

emag

emag.ro teste de sarcina

 

Încearcă să cumperi un test cât mai sensibil posibil, adică să detecteze cea mai mică concentrație de hCG. Majoritatea detectează de la 20 mIU / ml (mili-unități internaționale pe mililitru de urină).

 

Cum funcționează un test de sarcină?


Pentru femeile cu cicluri regulate, este mai ușor să calculezi momentul potrivit. Femeia ovulează la mijlocul ciclului și implantarea embrionului are loc între șase și zece zile după fertilizare. Prin urmare, cu o întârziere de o zi în data preconizată pentru sosirea menstruației, nivelurile hormonului gonadotropină corionică (hCG), care încep să crească după implantare, vor fi atins deja un nivel detectabil în urină.

 

Prin urmare, deși există teste care promit un rezultat din prima săptămână după concepție, cel mai de încredere este să faci unul cel puțin cu o zi mai târziu. Deși se poate face în orice moment al zilei, se recomandă și utilizarea primei urine a zilei, care are o concentrație mai mare de hormoni.

 

Există femei cu menstruații neregulate care ar fi putut rămâne însărcinate mai târziu decât cred și testul poate da un fals negativ. Dacă da, și bănuiești că ai putea fi însărcinată, ar trebui să repeți testul câteva zile mai târziu.

Pentru femeile care nu au un ciclu regulat, detectarea sarcinii este puțin mai complicată decât pentru cele anterioare. Există femei foarte intuitive care sunt sigure că sunt însărcinate chiar înainte de confirmarea testului de sarcină, dar din moment ce nu toate sunt capabile sau au nevoie de confirmare științifică, aproape toate recurg la testul de sarcină.

 


Efectuarea unui test de sarcină cu o zi târziu poate fi prea devreme pentru a obține un rezultat fiabil. Este posibil să fi ovulat mai târziu decât ai crezut, așa că, pentru a obține un rezultat fiabil, este recomandat să efectuezi testul la o săptămână după data preconizată pentru menstruație.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro