Teodor Minodor Chirica, noul preşedinte al consiliului de administrație al Nuclearelectrica

Teodor Minodor Chirica a fost numit joi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, după ce Iulian Robert Tudorache și-a dat demisia, potrivit unei informări transmise Bursei de Valori Bucureşti.

„Societatea Naţională Nuclearelectrica SA ("SNN") informează acţionarii şi investitorii că, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie SNN din data de 23.07.2020, Consiliul de Administraţie a luat act de renunţarea la funcţia de preşedinte CA a domnului Iulian Robert Tudorache şi a decis numirea domnului Teodor Minodor Chirica în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al SNN, în conformitate cu prevederile art. 1401 din Legea 31/1990 a societăţilor."

Tudorache a renunțat și la calitatea de membru în CA, începând cu data de 24 august 2020.

Director financiar al companiei a fost numit Paul Ichim pentru următorii patru ani, începând cu data de 1 august 2020, funcție în care a asigurat interimatul din 31 martie.

Ichim a ocupat funcţia de director financiar cu provizorat din 31 martie 2020.

Statul român are 82,5% acțiuni la Nuclearlectrica prin ministerul Energiei, restul acţiunilor fiind tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Domeniile de activitate ale SNN SA se axează pe producerea de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear.

 

Sursa: europalibera.org