2021 a fost anul revenirii în forță a materialelor organice precum travertinul, teracota și ipsosul. Ne-am dorit să aducem natura în casele noastre, trend care se va continua și în 2022, alături de creșterea interesului pentru tesăturile texturate, iluminarea naturală și prevalența plantelor de apartament. În rândurile ce urmează, am descris pe scurt, câteva dintre trendurile definitorii ale lui 2022 în materia de design interior și amenajări. Deși continuă disrupția realizată de Covid-19, modul în care vom amenaja spațiile în 2022 va fi alimentat într-adevăr de versatilitate, de apropierea de natură, dar și de dorința de mobilitate și aprecierea pieselor unice, valoroase. Stilul nostru de viață s-a schimbat forțat și în decursul acestei transformări am început să descoperim cât de valoroasă este autenticitatea spațiului pe care îl locuim și modul în care acesta ne complimentează, în manieră cea mai onestă, personalitatea și aspirațiile.
Spații versatile
Pandemia ne-a determinat să recunoaștem importanța „căminului ca refugiu”, și, pentru că noi continuăm să facem totul de acasă, versatilitatea va rămâne un pilon de bază în amenajările interioare - ceea ce înseamnă că un spațiu poate fi transformat și modelat pentru diferite activități: o masă de sufragerie sau o insulă de bucătărie se poate folosi ca birou.
Iluminat natural
Spațiile de locuit multifuncționale, cu acces la lumina naturală și cu view-uri generoase, vor defini 2022. Având în vedere cât timp petrecem acasă, ferestrele mari, tavanele înalte, plăcut finisate cu cornișă pentru tavan sau podelele ireproșabil consolidate cu plinte late, sunt esențiale – îmbunătățesc perspectiva și oferă lumină naturală abundentă, ambele eficiente pentru ameliorarea stresului.
Tușe de negru
Tușele de negru și feroneria vor fi o tendință populară în 2022, adăugând profunzime spațiilor minimaliste. Pentru camere decorate în culori neutre, cu canapele generoase, accentele de negru ajută la delimitarea unei zone-focus și adaugă o profunzime interesantă. Poți lua în considerare lămpi, mese sau chiar dulapuri în tușe de negru pentru a conferi un contrast atrăgător spațiului.
Vintage și prețios
Elementele vintage sunt o opțiune eficientă și durabilă și adaugă personalitate unui spațiu. Casele noastre ar trebui constant să ne amintească de faptul că suntem unici, iar mobilierul joacă un rol esențial. O piesă veche, cu o patină deosebită, reflectă dragostea și respectul pentru istorie și poveste, la fel cum o antichitate proaspăt restaurată arată valoarea trecutului, creând în același timp un mediu colorat și jucăuș.
Interioare de inspirație pariziană
Deși, în ultimii doi ani, ne-am abandonat pașapoartele în sertare, nu înseamnă că nu putem reproduce stilurile geografiilor favorite, acasă. În 2022, vom vedea interpretări moderne ale modelelor de inspirație parizienă. Mix&matchul culorilor cu materialele, coloanele decorative, pastelurile și metalele se vor armoniza pentru a crea un spațiu primitor. Introducerea unor piese de design realizate din materiale translucide, precum ar fi sticla colorată și cristalul irizat, creează un efect strălucitor atunci când sunt plasate într-o zonă a casei cu multă lumină naturală, fiind o modalitate plăcută de a lumina spațiul și de a crea o atmosferă de vis, caldă, tipică în cultura pariziene.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Tendințele în design interior care vor fi defini 2022
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro