Temu se alătură grupului de lucru Anti-Phishing Working Group fraudei online și a escrocheriilor cibernetice

aprilie 5, 2024

Temu, platforma de comerț electronic renumită pentru produsele sale de calitate la prețuri accesibile, și-a anunțat apartenența la Anti-Phishing Working Group (APWG), o coaliție globală angajată în lupta împotriva furtului de identitate și a fraudei online. Temu se află acum alături de giganți din industria tehnologică, precum Microsoft și Meta, în lupta împotriva phishing-ului și a crimelor cibernetice. În prezent, în cadrul APWG activează peste 2.200 de companii din întreaga lume.

Împreună împotriva infractorilor cibernetici

Înființat în 2003, APWG reunește eforturile principalelor companii de tehnologie, ale unor instituții financiare precum PayPal, ale unor firme de top din domeniul securității cibernetice, printre care Symantec și McAfee, și ale agențiilor guvernamentale pentru a combate criminalitatea informatică. Această colaborare implică schimbul de date, efectuarea de cercetări și lansarea de campanii de sensibilizare a publicului. Phishing-ul, o infracțiune cibernetică larg răspândită, urmărește să colecteze în mod ilicit informații sensibile prin canale de comunicare înșelătoare.

În 2023, APWG a documentat aproape cinci milioane de atacuri de phishing la nivel mondial, un nivel record care subliniază amenințarea în creștere.

Prin apartenența sa la APWG, Temu aduce experiența sa valoroasă în protejarea datelor clienților și în contracararea eforturilor de furt al identității. De asemenea, are acces la o multitudine de cunoștințe, inclusiv la informații despre cele mai recente tendințe în materie de amenințări online la nivel mondial, detalii despre URL-uri și e-mailuri de phishing și informații despre IP-uri și domenii rău intenționate. Acest lucru îi sporește capacitatea de a-și proteja mai bine clienții. Prin valorificarea unui număr variat de membri care acoperă diverse industrii și medii, Temu este pregătit să dezvolte și să implementeze soluții inovatoare pentru a contracara în mod eficient phishing-ul și criminalitatea informatică.

- O experiență sigură de cumpărături este de cea mai mare importanță pentru clienții noștri, mai ales pe măsură ce ne extindem pe mai multe piețe la nivel global – a declarat un purtător de cuvânt al Temu. Aderarea la APWG subliniază dedicarea noastră de a ne proteja utilizatorii de înșelăciuni și de a fi la curent cu cele mai recente bune practici globale de prevenire a criminalității informatice – adaugă.
Angajamentul Temu față de siguranța utilizatorilor
Decizia Temu de a adera la APWG face parte din efortul său continuu de a oferi un mediu de cumpărături sigur pentru clienții săi. Platforma a înregistrat o creștere semnificativă de la înființarea sa în SUA, iar în prezent deservește 53 de piețe din întreaga lume.
În februarie, Temu a primit certificarea Mobile Application Security Assessment (MASA) de la DEKRA, cea mai importantă organizație independentă de testare din lume. Această certificare evidențiază angajamentul Temu de a îmbunătăți confidențialitatea și securitatea utilizatorilor. În noiembrie, platforma a încheiat un parteneriat cu firma de securitate cibernetică HackerOne, cu sediul în San Francisco, pentru a lansa un program de recompensă pentru erori, încurajând hackerii etici să găsească și să raporteze vulnerabilitățile de securitate. În plus, Temu a consolidat securitatea de conectare pentru utilizatorii săi prin implementarea autentificării cu mai mulți factori.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro