EICTA aduce clarificari importante in numele industriei electronice europene
Informatiile aparute in presa in ultimele zile despre posibilitatea interzicerii comercializarii televizoarelor cu plasma in spatiul Uniunii Europene, din cauza presupusului consum mare de energie sunt INCORECTE.
Potrivit reglementarilor europene in vigoare, tehnologiile de productie pe baza de plasma nu pot fi interzise de la comercializare atata timp cat sunt utilizate la fabricarea de televizoare ce respecta toate cerintele UE referitoare la consumul de energie.
Atat Uniununea Europeana cat si tarile membre ale Uniunii lucreaza in prezent la elaborarea unor noi reglementari pentru a asigura imbunatatirea consumului de energie al televizoarelor, indiferent de tehnologia de fabricatie folosita, incluzand aici si ecranele plasma, LCD-urile, televizoarele cu tub catodic si altele.
Toti producatorii vor trebui sa respecte pe viitor aceste standarde referitoare la consumul de energie, pentru a-si asigura continuitatea activitatii de fabricare, import si comercializare pe pietele din Uniunea Europeana. Aceste noi reglementari vor fi publicate cel mai probabil in a doua jumatare a anului 2009. Producatorii vor avea la dispozitie o perioada in care sa faca tranzitia catre tehnologii si produse conforme cu noile reglementari. Din a doua jumatate a anului 2010, toate televizoarele ce vor fi produse sau comercializate pe teritorul UE vor trebui sa respecte noile cerinte referitoare la consumul de energie.
Toate tehnologiile relevante, pe baza carora se fabrica seturi TV, precum cele cu plasma, cristale lichide (LCD) si tub catodic (CRT), consuma in mod diferit energie electrica iar acest consum este masurat diferit. Din acest motiv, la nivel de industrie s-a convenit unificarea tuturor criteriilor prin care consumul de energie este masurat la nivelul acestor tehnologii de fabricatie, astfel incat consumatorii sa poata compara usor consumul de energie al unei plasme, al unui LCD sau televizor de tip CRT.
In ultimii ani, atat tehnologiile cu plasma cat si cele pe baza de cristale lichide au facut progrese remarcabile in directia reducerii consumului de energie astfel incat, in prezent, atat televizoarele cu plasma cat si cele LCD raporteaza un consum mult imbunatatit. La ultima editie a Consumer Electronics Show ce a avut loc recent la Las Vegas, multi producatori au expus tehnologiile pe care le folosesc in mod curent dar si pe care le vor utiliza in viitor la fabricarea de televizoare, demonstrand inca o data eforturile pe care le fac in directia imbunatatirii eficientei energetice a produselor electronice.
Despre EICTA:
EICTA, infiintata in 1999 este vocea industriei europene de tehnologie digitala, reprezentand puncte de vedere ale companiilor mici sau mari care activeaza in domeniul IT&C si al produselor electronice de consum. Organizatia include 61 de companii multinationale si 39 de asociatii nationale din 28 de tari europene. In totalitate, EICTA are reprezinta interesele a peste 10.000 de companii europene cu peste 2 milioane de angajatisi venituri de peste 1.000 de miliarde de euro.
Membrii EICTA:
Companii:
Adobe, Agilent, Alcatel-Lucent, AMD, Apple, Bang & Olufsen, Bose, Brother, Canon, Cisco, Corning, Dell, EADS, Elcoteq, Epson, Ericsson, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM, Infineon, Ingram Micro, Intel, JVC, Kenwood, Kodak, Konica Minolta, Lexmark, LG Electronics, Loewe, Micronas, Microsoft, Motorola, NEC, Nokia, Nokia Siemens Networks, Nortel, NXP, Oce, Oki, Oracle, Panasonic, Philips, Pioneer, Qualcomm, Research In Motion, Samsung, Sanyo, SAP, Sharp, Siemens, Sony, Sony Ericsson, STMicroelectronics, Sun Microsystems, Texas Instruments, Thales, Thomson, Toshiba, UMC, Xerox.
Asociatii Nationale:
Austria: FEEI; Belarus: INFOPARK; Belgium: AGORIA; Bulgaria: BAIT; Cyprus: CITEA; Czech Republic: ASE, SPIS; Denmark: DI ITEK, IT-Branchen; Estonia: ITL; Finland: FFTI; France: ALLIANCE TICS, SIMAVELEC; Germany: BITKOM, ZVEI; Greece: SEPE; Hungary: IVSZ; Ireland: ICT Ireland; Italy: ANIE, AITech-ASSINFORM; Netherlands: ICT~Office, FIAR; Norway: ABELIA, IKT Norge; Poland: KIGEiT, PIIT; Portugal: AGEFE; Romania: APDETIC; Slovakia: ITAS; Slovenia: GZS; Spain: AETIC, ASIMELEC; Sweden: IT&Telekomforetagen; Switzerland: SWICO; Turkey: ECID, TESID, TUBISAD; Ukraine: IT Ukraine; United Kingdom: INTELLECT.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro