Televizoarele 4K merita investitia!

iunie 14, 2019

Televizorul, cel mai bun prieten al românilor și al oamenilor de pretutindeni, cel care ne amuză, ne sictirește, ne învață și ne scoate din banalitatea vieții în același timp a evoluat în ritm cu timpurile. Dacă prin secolul 20 oamenii se uitau la televizorul alb-negru și se minunau, acum putem discuta despre televizor 4K și, deși ne uimește în continuare saltul tehnologic, ni se pare ceva așteptat.

 

Televizoarele și-au tot schimbat forma, încă îmi amintesc de televizoarele cu tub, gigantice, pentru a ajunge la o greutate cât mai mică, ecranele fiind din ce în ce mai mari. În plus, acum avem N funcții la un televizor putând să îl conectăm la calculator.

 

Despre acest televizor 4K am aflat de curând, atunci când un prieten mi-a zis clar că ar vrea să își facă un fel de home-cinema acasă, fiind un împătimit al cinematografiei. Și a trebuit să cercetez, eu,  care nu mă uit deloc la televizor, nu am televizor, de unde să fi știut de televizor 4K?

 

Să vă povestesc, celor care vă găsiți în aceeași situație ca mine sau a prietenului meu și nu știți ce vă poate oferi un televizor 4K în comparație cu cel pe care îl aveți acasă.

 

In primul rând, ce e un televizor 4K


4K vine de la de la 4000, evident.

Dar ce anume? Ei bine, sunt aprox 4K de pixeli, mai precis 4096  care exprimă rezoluția și care este un criteriu de luat în considerare. Diferența dintre tv 4K și ultra HD este mică, dar notabilă, 4K are 4096 x 2160 pixeli, iar UHD 3840 x 2160 pixeli. UHD este popular în România pentru contrastul sporit, calitatea imaginii și culorile bogate, precum și a timpului de răspuns și de procesare a conținutului.

 

Acest tv 4K, deși a apărut pe piața din România, nu este faimos pentru urmărirea de emisiuni tv pentru că sunt puține canale Tv care și-au adaptat conținutul la tehnologia 4K. Însă poți vedea filmele pe Netflix sau alte surse online.

 

Din ce se stie pana acum, se lucrează la adaptarea conținutului pentru că această lipsă face ca pretul unui tv 4K să scadă. Sony împreună cu Netflix au discutat despre perspectivele de îmbunătățire a acestui aspect, dar trebuie să avem răbdare.

 

Pentru ce e faimos, deci? Pentru iubitorii de jocuri care se pot uita la stream-uri , la jocuri în care grafica spune povestea sau la conținut video(stream sau BluRay), aici intră și cei care vor să vadă filmele ca la cinema. Gândiți-vă cum ar fi să vă uitați la filmul preferat și imaginea să fie compusă din 8.3 milioane pixeli, atât de detaliată e imaginea la un televizor 4K.

 

Adică de 4 ori mai detaliată în comparație cu televizoarele HD obișnuite.

 

 

De fapt, producătorii susțin că un televizor 4K se adresează producției video și de cinema la nivel profi, spre deosebire de UHD care vizează consumatorii de televiziune.

 

Deși diferența pe hârtie nu pare așa mare, este în materie de calitate a imaginii unui televizor 4K.

 

Dar cum e prețul? Se merită tv 4k?


Prețul unui televizor 4K este mai mic decât al unui televizor Full HD, banuielile mele mi le-am exprimat mai sus și nu dublu față de un televizor 2K.

 

O altă discuție ar mai fi despre alte aspecte ale televizorului pe care îl veți achiziționa, precum: diagonala, LED sau OLED, smart sau nu, cum să fie ecranul, câte porturi USB are etc. Acestea vor fi dezbătute în alt colț al internetului.

Ceea ce trebuie să rețineți este că un televizor 4K este, în principiu, pour les connaisseurs, adică oamenii care se uită la ecrane mici și 2K nu vor percepe diferența așa ca o persoană care ține la numarul de pixeli al televizorului la care se uită.

 

De aceea un televizor 4K face trecerea de la ficțiune la realitate prin imaginile sale și pentru asta merită cumpărat!

 

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro