O echipa de astronomi japonezi spun ca au reusit sa vada, cu ajutorul unor telescoape din Hawaii, cea mai veche galaxie din univers. descoperirea japonezilor concureaza cu observatiile altor cercetatori care sustin ca au reusit sa identifice galaxii timpurii.
Conform calculelor astronomilor niponi, din cadrul Institutului National de Astronomie al Japoniei, galaxia descoperita s-a format cu 12,91 miliarde de ani lumina in urma. Ei au folosit pentru a-si documenta cercetarile telescoapele Subaru si Keck de pe varful Mauna Kea, Hawaii.
Specialistii in astronomie spun ca desoperirea japonezilor pare sa fie cea mai concludenta de pana acum deoarece echipa nipona a folosit o serie de metode de cercetare care nu pot fi contestate, spre deosebire de descoperirile anterioare care inca nu au fost dovedite prin metodele stiintifice acceptate.
in 2010, o echipa de cercetatori francezi au descoperit o galaxie despre care spun ca s-ar fi format in urma cu 13,1 miliarde de ani lumina folosind telescopul Hubble, iar in urma cu un an, o echipa de astronomi din California, folosind acelasi telescop al NASA, spun ca au vazut o galaxie formata in urma cu 13,2 miliarde de ani lumina.
Cercetarea galaxiilor timpurii vin pentru a dovedi teorie actuala conform careia universul s-a format in urma unei explozii, Big Bang, care ar fi avut loc in urma cu 13,7 miliarde de ani lumina. Astronomii folosesc cele mai puternice telescoape disponibile pentru a reusi sa identifice prima galaxie formata, astfel incat sa confirme sau sa infirme teoria Big Bang.
Sursa: AP
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro