Scopul acestui proiect constă în capturarea de imagini video ale insurgenţilor care plasează dispozitive explozive improvizate de-alungul drumurilor. Astfel, vor putea fi identificaţi atentatorii care au plasat explozibilul, ruta pe care au ajuns la locul faptei şi celula teroristă sau baza de operaţiuni de unde au plecat în misiune.
IPIX Corporation, specializată în imagine la 360 de grade, a dezvoltat o astfel de cameră, care înlocuieşte o mie de camere de înaltă rezoluţie, în cadrul unui proiect de 2.4 milioane de dolari finanţat de către Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată din domeniul Apărării SUA (DARPA).
“Montată pe un vehicul aerian fără pilot, camera IPIX, poate zbura la kilometri distanţă faţă de sol şi supraveghează simultan întreaga suprafaţă a oraşului Fallujah” a declarat Craig Heartwell, vice-preşedinte executiv al IPIX Corporation.
Dincolo de aplicaţiile în sectorul militar, IPIX intenţionează să găsească şi pieţe comerciale civile pentru camerele sale cu vizualizare de înaltă rezoluţie simultan la 360 de grade: răspunsul în caz de dezastre, protejarea frontierelor şi monitorizarea obiectivelor strategice.
(Articolul pe larg si fotografii la www.360security.ro/noutati_ipix.htm)
În România sunt disponibile, deocamdată, camerele de supraveghere IPIX CommandView care înlocuiesc 4-6 camere video standard, prin 360 SECURITY, divizia de securitate a IPIX România. Aceste camere sunt utilizate pentru a proteja obiective strategice militare şi civile, dar şi spatii comerciale, mall-uri, depozite, hale de producţie, rafinării, benzinării, bănci, instituţii sau spaţii publice.
“Camera de supraveghere IPIX CommandView a câştigat premiul de excelenţă la Conferinţa Mondială de Securitate din Dallas, Texas, fiind calificată de experţi ca cel mai revoluţionar produs pentru industria de securitate” ne-a declarat Domnul Gabriel Turicianu, director general IPIX România.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro