Tehnologia grafica NVIDIA echipeza primele desktop-uri si notebook-uri Blu-Ray

Tehnologia Grafică NVIDIA Echipează Noile PC-uri VAIO cu Uniăţi de Disc Blu-ray Compania NVIDIA (Nasdaq: NVDA) a anunţat astăzi faptul că primele PC-uri din lume echipate cu unitate de disc Blu-ray sunt dotate cu tehnologie NVIDIA. Noile Sony VAIO sunt echipate cu unitaţile de procesare grafică NVIDIA GeForce® (GPU) care încorporează tehnologia HD NVIDIA PureVideo™ HD.

“Filmele Blu-ray Disc au o fidelitate audio şi vizuală incredibilă, şi ştim că şi clientii sunt nerăbdători să privească filmele Blu-ray pe computerele lor”, a spus Scott Vouri, Director General Multimedia la NVIDIA. “Invetiţiile timpurii şi susţinute NVIDIA în procesare video HD permite play-back-ul de înaltă definiţie pentru PC. Selectare de către Sony a GPU-ului NVIDIA demonstrează încă o dată că PureVideo HD este tehnologia de primă importanţă care echipeză soluţiile PC de înaltă definiţie.”

Blu-ray este un nou standard de disc video de înaltă definiţie (HD) care oferă până la de 6 ori mai mult detaliu visual decât traditionalul DVD. Discurile Blu-ray pot stoca până la 25 GB pe un singur strat şi 50 GB pe un disc dual-layer. Această capacitate extra combinată cu utilizarea codecurilor video şi audio avansate oferă consumatorilor o experienţă HD uimitoare. Desktop-urile VAIO RC şi notebook-urile AR de la Sony sunt primele PC-uri din lume care permit utilizatorilor să folosească discurile Blu-ray pe calculatoarele personale proprii.

Desktop-ul VAIO RC foloseşte unitate de procesare grafică NVIDIA GeForce 7600 GT (GPU), în timp ce notebook-ul VAIO AR foloseşte NVIDIA GeForce Go 7600 GT GPU.
Noua serie GeForce 7 de GPU încorporează tehnologie avansată care include:
• suport pentru accelerare hardware H.264 şi MPEG2 prin tehnologia NVIDIA PureVideo™ HD — combinaţia de procesoare HD video şi software oferă o experienţă video de o calitate home-theatre pe PC.
• Suport pentru ultimele jocuri şi aplicaţii cu DirectX 9.0 Shader Model 3.0 oferind mai mult realism în joc in timp real.
• arhitectura 3D de înaltă performanţă construită pentru Microsoft Windows Vista—primul sistem de operare din industrie care cere unui GPU realizarea sa la potenţial maxim.
• ehnologia NVIDIA PowerMizer® pentru consumul redus de energie şi mai puţină generare de căldură ce rezultă în notebook-uri de dimensiuni mai reduse şi mai reci, cu o durată de viaţa a bateriei prelungită (numai pe notebook-uri cu GPU GeForce Go).

Tehnologia NVIDIA PureVideo HD furnizează accelerare hardware pentru decodarea filmelor H.264 şi MPEG-2. Procesarea video discretă PureVideo scapă CPU-ul (procesorul) şi motorul 3D de sarcini video complexe, eliberând PC-ul pentru a rula aplicaţii multiple simultan, în timp ce consumă mai puţină energie.
Tehnologia NVIDIA PureVideo HD ajută consumatorii de urmărească filme HD DVD sau Blu-ray Disc pe PC. Tehnologia GPU NVIDIA PureVideo HD constă dintr-un GPU NVIDIA (anumite GPU din seria NVIDIA GeForce 6, toate GPU-urile din seria NVIDIA GeForce 7, şi placile de bază cu GeForce nForce 6150), software PureVideo HD şi mamagementul securităţii conţinutului. Aceste componente sunt proiectate să îndeplinească specificatia HDCP şi oferă compatibilitate HDMI/DVI. (Alte produse, cum ar fi monitoarele şi dispozitivele de afişare trebuie sa fie proiectate petru a îndeplini specificaţia HDCP pentru a vizualiza conţinut HD la rezoluţia întreagă). Pe lângă acestea, din cauza faptului că compatibilitatea şi conformitate sunt critice, NVIDIA a încheiat parteneriate cu companiile de software pentru filme, producătorii de unităti, furnizorii de conţinut şi producătorii OEM pentru a desavârşi soluţia.