Teatrul National din Timisoara participa la Festivalul Eurothalia

Teatrul National „Mihai Eminescu“ Timisoara este reprezentat in Festivalul European de Teatru EUROTHALIA, organizat de TGST, cu productia „in vizita“, de Roland Schimmelpfennig, in directia de scena a lui Alexandru Dabija.

Spectacolul are loc marti, 16 noiembrie 2010, la 18:30 in Sala 2 a Teatrului National.

Decorul si costumele sunt create de Helmut Stürmer. Acesta s-a nascut la Timisoara, fiind distins cu numeroase premii deja in anii ’70 pentru munca sa in teatru si film. Din 1977 Stürmer locuieste in Germania. A lucrat cu regizori precum Silviu Purcarete, Tompa Gábor, Radu Alexandru Nica iar in 2004 a fost distins de catre Uniunea Teatrala UNITER cu premiul pentru intreaga activitate.

Despre piesa: Un tanar ajunge, in toiul iernii, acasa la tatal pe care nu l-a vazut niciodata pana acum. Tatal, care a imbatranit muncind la traducerea Paradisului pierdut de John Milton, s-a indragostit de nepoata lui, cu care fusese la vanatoare de rate. Au si vanat una, iar dilema lor „existentiala” este ca nu stiu ce sa faca mai departe cu ea. Sotia lui, Edith, se indragosteste de fiul nou-venit, care, insa, prefera alte doua femei din casa – pe Sonia si pe fiica lui Edith, Marietta. Aceasta „constelatie” de personaje, pe cat de contemporane, pe atat de cehoviene, compune o suita de schite, un caleidoscop de imagini, stari si sentimente, care conduc la rezolvarile cele mai contradictorii.

Interpreteaza actorii: Claudia Ieremia, Alina Reus, Damian Oancea, Victoria Suchici Codricel, Irene Flamann Catalina, Colin Buzoianu, Malina Manovici si Mirela Puia.

Spectacol in limba romana, cu traducere in limba germana.

Mai multe informatii despre festival pe adresa www.eurothalia.ro