Teatrul German de Stat la Festivalul International de Teatru Nou din Arad

mai 9, 2013

In luna mai Teatrul German ofera un program variat care cuprinde noua productii diferite din repertoriul curent. Doua dintre acestea, derdiedans si CUPLUtoniu, vor fi prezentate si in cadrul Festivalului International de Teatru Nou de la Arad:

derdiedans - sambata, 11 mai, ora 19,00
la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad

CUPLUtoniu – miercuri, 15 mai, ora 23,00
in Club Drama'S din Arad

Spectacolele se traduc in limba romana.

Aceasta este prima editie a Festivalului International de Teatru Nou. În perioada 9-16 mai vor fi prezentate in Arad „cele mai reprezentative spectacole contemporane”.

Despre piese:
derdiedans – un performance dupa un concept de Florin Fieroiu

Un spectacol non-narativ. Imagini alterate ale unui corp descompus in gesturi. Traiectorii non-psihologice. Afirmatii coerente proiectate intr-o sintaxa confuza. Egalitate de opinii.
In loc de subiect, un mecanism. Un triunghi, o bicicleta, patru stalpi, un perete elastic, o masa, o masina de spalat. Functional.
O instalatie umana cu zece actori. Entuziasm contagios sau frica paralizanta. Asteptari declamate sau nerostite. Ce-ar trebui sa... Cea mai puternica dorinta...
Ce-am uitat sa... Ieri, chiar nu mai exista. Cel de-acum o secunda e mort. Nimic impus. Nimic de exclus: stres, ignoranta, dezgust.
Despre coerenta disfunctionalitatii. Despre efectul carentei ori al surplusului de magneziu asupra starii atat fizice, cat si psihice. Despre viata si amnezie autoindusa.

Coordonarea artistica: Florin Fieroiu
Decorul si costumele: Cristina Milea

Din distributie fac parte (in ordine alfabetica): Ioana Iacob, Franz Kattesch, Konstantin Keidel, Georg Peetz, Horia Savescu, Daniela Török, Olga Török, Silvia Török, Radu Vulpe si Anne-Marie Waldeck.

CUPLUtoniu – Furiile si Marele razboi – doua piese intr-un act de Neil LaBute

In America anilor ’20 exista credinta ca primul razboi mondial va fi cel care va pune capat tuturor razboaielor. O mare naivitate, dupa cum bine stim si azi, razboiul continua cu si mai mare avant, atat in sfera politica, cat si in cea privata. Ca de pilda in living-ul Barbatului si Femeii din “Marele razboi”, care isi disputa formalitatile divortului. Pe langa partajul bunurilor, intrebarea centrala e: cine pastreaza copiii? Surpriza e ca niciunul dintre parinti nu ii doreste, ceea ce ii obliga pe ambii la strategii tot mai neortodoxe.
La fel de neortodox procedeaza si Jimmy in “Furiile” - dupa o cearta cu prietena sa, Paula, vine impreuna cu sora sa, Jamie, la discutia de impacare. Şoaptele, indoielile, reprosurile ei saboteaza orice posibilitate de impacare, chiar si dupa ce Paula a arborat deja demult steagul alb. Cat din iubirea aceasta e fraterna si cat e boala? Bolnavicioasa, dar intr-o cheie si mai comica si relaxata, e si relatia intre cei doi tineri din prima parte a spectacolului, care istorisesc cu detasare scurta poveste de iubire dintre un criminal in serie si o tanara dornica de experiente inedite.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro