Nu mai este nici un secret faptul ca o echipa eficienta inseamna perfomanta. Dezvoltarea ei insa nu vine de la sine, sunt necesare eforturi si investitii. Incepand cu procesul de recrutare si pregatirea personalului si pana la managementul aplicat in companie, toate elementele dintr-o organizatie isi pun amprenta asupra echipei.
Programele profesioniste de teambuilding ajuta la imbunatatirea colaborarii si comunicari intre participanti, la gestionarea eficienta a conflictelor, la inchegarea si sudarea echipelor.
Numeroase studii au demonstrat eficienta unei echipei versus ineficienta unui grup. Statistic in cazul echipelor eficiente rezultatele arata cam asa:
- Cresterea productivitatii cu 77%
- Cresterea calitatii cu 72%
- Reducerea pierderilor cu 55%
- Satisfactia muncii crescuta cu 66%
- Satisfactia clientilor crescuta cu 55%
- Viziune clara in legatura cu directia companiei
- Cresterea capacitatii interne de rezolvare a conflictelor
Dar ce defineste o echipa performanta?
Ingredientele principale, sunt in numar de 4, prezenta lor facand diferenta intre o echipa eficienta si una care se "zbata" pentru supravietuire.Este important ca membrii sa aiba obiective de atins impreuna si fiecare sa-si cunoasca rolul (roluri clare). Responsabilitatea individuala este esentiala pentru ca obiectivele sa fie atinse. Identitatea echipei arata unitatea membrilor ce se simt parte din angrenajul creat.
Chiar daca activitatile unui team building sunt adesea informale si relaxante, ele trebuie sa fie supuse unui scop de business .Avand niste obiective clare atunci cand se organizeaza un program de team building si urmarind evolutia echipei, putem masura rezultatul si impactul unui astfel de eveniment nu doar in cardul echipei dar si a companiei.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro