Tătaru: Secțiile ATI din Capitală, aproape de capacitatea maximă

octombrie 6, 2020

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a avertizat marți că, deși în acest moment sunt suficiente locuri la terapie intensivă în Bucureşti, ar putea fi atinsă în curând capacitatea maximă.

„În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse, în contextul în care nu gestionăm bine şi această terapie intensivă. Asta înseamnă că vor trebui reanalizate tot ce înseamnă terapie intensivă, terapie intermediară şi terapie acută pentru a putea gestiona cel mai bine fiecare caz în parte”, a afirmat marţi Nelu Tătaru, citat de News.ro. 

Ministrul a spus că a făcut o evaluare la spitalele Ilfov, Colentina şi Witting pentru a readapta numărul de paturi pentru patologia suport Covid.

„Am făcut o evaluare la Spitalul Ilfov, Colentina şi Witting, precum şi Spitalul Victor Babeş. Pregătirea pentru sezonul de gripă. Evaluarea la cele trei spitale s-a făcut în vederea readaptării ca număr de paturi pentru patologia suport COVID şi mai ales pentru patologia de comorbidităţi pentru pacienţii infectaţi COVID, precum şi pentru cele de boli infecţioase, în măsura în care vom avea concomitenţă şi gripă şi infecţii cu SARS-CoV-2. Colentina îşi readaptează capacitatea, tocmai pentru a aduce numărul de paturi şi pentru a trata comorbidităţile din infecţia SARS-CoV-2. Rămâne să se facă o reevaluează la tot ce înseamnă DSP Bucureşti pe structuri, inclusiv blocul operator”, a explicat Tătaru.

Întrebat ce se întâmplă cu pacienţii non-COVID internaţi la Colentina, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Este un spital suport COVID, Colentina. Trebuie să tratăm acei pacienţi care sunt cu comorbidităţi COVID. Ceilalţi sunt în spitalele de fază trei care pot fi trataţi în aceste spitale. Rămâne doar ca administratorul, managementul acelui spital, inclusiv directorul medical, să înţeleagă în acest moment că avem o patologie SARS-CoV-2 care trebuie tratată în spitalele de suport COVID. Dacă nu reuşim să tratăm sau să stopăm creşterea numărului de cazuri, atunci într-adevăr punem în pericol pacienţii ceilalţi care sunt non-COVID. Trebuie să înţelegem că fiecare dintre aceşti pacienţi COVID sau non-COVID au dreptul la viaţă.”

2.121 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate marți după scăderea de luni datorată reducerii numărului de testări în weekend.  9% dintre cele 23.476 de teste făcute în ultimele 24 de ore au avut rezultate pozitiv. Tot marți a fost înregistrat și un record al deceselor: 73. Un alt record negativ este atins la cifra pacienților internați pe secțiile de terapie intensivă care a ajuns 608. În total, în spitale, sunt internați 8.097 de persoane infectate.

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro