Tariceanu i-a cerut demisia ministrului de externe

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu i-a cerut vineri ministrului Afacerilor Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, să demisioneze, pentru că nu a informat Guvernul şi pe şeful Executivului în legătură cu reţinerea a doi cetăţeni români în Irak. Ministrul de Externe a fost de acord, asumându-şi faptul că MAE a procedat greşit.

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a declarat astăzi că nu a luat o decizie cu privire la persoana care va prelua funcţia de ministru al Afacerilor Externe după ce actualul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, va demisiona.

Şeful Executivului a precizat că îi va solicita lui Mihai Răzvan Ungureanu să asigure interimatul, până la numirea unui înlocuitor.

„Mihai Răzvan Ungureanu va asigura conducerea ministerului până la numirea unui nou ministru. Nu am intenţia să iau o decizie în grabă. O astfel de decizie trebuie foarte bine cântărită”, a spus primul-ministru.

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că pentru desemnarea unui nou ministru de externe vor avea loc consultări la nivelul Partidului Naţional Liberal, pentru că succesorul lui Mihai Răzvan Ungureanu nu trebuie numit „în funcţie de preferinţe”, ci „trebuie să îndeplinească o serie de criterii”.

„Nu este o chestiune de simpatie personală, iar în legătură cu preferinţele mele, prefer să mă abţin. Este o decizie pe care o voi lua împreună cu colegii mei din conducerea PNL”, a mai spus primul-ministru. (atitudinea.ro)

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro