Tariceanu a propus amanarea referendumurilor

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a solicitat ieri preşedintelui României, Traian Băsescu, şi tuturor liderilor partidelor parlamentare, să reflecteze la posibilitatea amânării atât a referendumului pentru aprobarea sistemului de vot uninominal, cât şi a celui pentru suspendarea preşedintelui, astfel încât alegerile pentru Parlamentul European să nu fie perturbate.

„Cer tuturor să facă o analiză profundă şi să pună pe primul plan interesul României”, a spus premierul Tăriceanu. „În numele Guvernului, ca Prim-ministru, mă simt obligat să amintesc că România are anumite priorităţi, iar aceste priorităţi decurg din Programul de guvernare pentru care cetăţenii ne-au acordat votul, iar Parlamentul, votul de învestitură. Avem anumite priorităţi care decurg din noua noastră calitate de stat membru al Uniunii Europene”, a afirmat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

„Nu contest dreptul opoziţiei de a demara o procedură legală şi constituţională. Este dreptul ei. Nu contest dreptul preşedintelui de a organiza un referendum. Are dreptul legal. Ceea ce cer tuturor este să facă o analiză profundă şi să pună pe primul plan interesul României”, a subliniat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

Premierul a amintit că în prezent România trebuie să îşi ducă la îndeplinire ultimele obligaţii rezultate din aderarea ei la Uniunea Europeană.

Partidele parlamentare au convenit ca alegerile europene să fie organizate pe data de 13 mai. Grupul de parlamentari români din Parlamentul European este unul dintre cele mai numeroase, şi tocmai de aceea România are o responsabilitate să îşi valideze parlamentarii prin vot popular, a subliniat premierul Călin Popescu-Tăriceanu.