Tanar artist roman disparut fara urma de 6 luni in Statele Unite ale Americii

Iulian Florin Dună, grafician român care are la activ mai multe expoziţii în ţară şi premii câştigate pentru grafică, este dat dispărut din Seattle din data de 3 mai 2006, iar demersurile familiei au fost inutile, deoarece autorităţile locale nu au vrut să se implice

În decembrie 2005 Iulian a obţinut viza “Business & Travel” pe 10 ani şi a plecat în Statele Unite ale Americii pe data de 13 ianuarie 2006. S-a stabilit la Seattle, împreună cu prietena sa , Ana Gabriel, cetăţean american, unde au fost găzduiţi de o familie de prieteni, fam. Constantin Adamovici.

În seara zilei de 2 mai 2006, după o ceartă cu prietena sa, Iulian a plecat de acasă, pe bicicletă, având asupra sa numai paşaportul şi o sumă mică de bani (20-30 dolari). Din acel moment nimeni nu mai ştie nimic despre el, deoarece Iulian nu a luat legătura cu prietenii sau familia sa şi nimeni nu a reuşit să îl contacteze.

Sora lui Iulian, Dna. Bianca – Mihaela Rusdea, a contactat atât autorităţile locale americane cât şi ambasada României în SUA (adresa integrală o găsiţi la www.romanian-portal.com/us/eng/article.asp?id=5470), dar nu a reuşit să obţină lămuriri pe această cale. Poliţia locală a afirmat că, fiind vorba despre o persoană adultă, se poate ca dispariţia lui Iulian să fie intenţionată şi că nu pot întreprinde nimic în acest sens. Ambasada României la Washington şi-a exprimat susţinerea morală faţă de familia lui Iulian, dar a spus că problema este de nu competenţa sa şi că tot ce pot face pentru a sprijini familia lui Iulian este să îl declare dispărut, ceea ce au şi făcut.

În paralel, prietenii lui Iulian din Statele Unite ale Americii au lansat un apel în presa locală şi au început să strângă semnături pentru o petiţie, în încercarea de a atrage atenţia asupra cazului său, în speranţa că o persoană care ştie ceva despre el va vedea apelurile lor şi le va putea furniza o informaţie. (http://someoneismissing.com/flyers/duna-iulian-iuly-florin.jpg)
Până în momentul de faţă, nimeni nu a reuşit să ajute familia lui Iulian să afle ceva legat de el, unde se află acum sau dacă este sănătos. Toate demersurile familiei sau prietenilor lui Iulian au rămas fără răspunsuri edificatoare.

În prezent, în încercarea de a afla un răspuns, oricare ar fi acela, prietenii şi familia lui Iulian pregătesc documentaţia necesară pentru a începe un demers oficial în România, pentru a solicita implicarea autorităţilor române în rezolvarea acestui caz.

Iulian Dună a absolvit Facultatea de Arte Frumose din Cluj Napoca, Secţia Grafică, a urmat si masteratul, dupa care a lucrat timp de un an in Bucuresti, ca grafician, la UBISOFT ROMANIA, o firmă specializată în creare de grafică şi animaţie pentru jocuri computerizate.