Tae Bo, specialitatea Billy Blanks

aprilie 8, 2011

O viata sanatoasa presupune nu doar nutritie echilibrata, ci si miscare de orice fel. In sprijinul celor care doresc sa slabeasca sau sa isi mentina un corp frumos, salile de fitness incearca in mod constant sa ofere programe de exercitii cat mai variate si inovatoare.

Unul dintre acestea este Tae Bo, un sport bazat pe exercitii de aerobic, ce a devenit popular prin anii 90 in Statele Unite. Cel care l-a dezvoltat a fost antrenorul de taekwondo, Billy Blank. Programul sau de cardio-boxing a devenit unul dintre primele cu succes comercial.Tae Bo foloseste miscari din artele martiale executate rapid combinate cu box, de unde si numele preluat din ambele sporturiTaekwon do +Box.

Ore de Tae Bos sunt predate in toata lumea, iar DVD-uri cu programele de antrenament sunt preferate de catre majoritatea celor care practica fitness. Iata cateva: www.FilmExpress.ro

Tae Bo include multe miscari din karate, cum ar fi lovituri cu pumnii sau cu picioarele, dar nu exista aruncari, prize, blocaje sau secerari. Se combina de asemenea cu elemente de stretching si sarituri.

Datorita miscarilor pe care le presupune,Tae Bo este foarte eficient in a tonifica musculatura organismului. De asemenea imbunatateste echilibrul, flexibilitatea si coordonarea si are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. Conform lui Blanks, imbunatatirea sistemului cardiovascular se datoreaza in mare parte miscarilor de dans pe care le-a adaugat la exercitiile de baza.

Dar poate ceea ce atrage cei mai multi oameni la Tae Bo este eficienta cu care se ard caloriile. Daca se urmeaza si o dieta sanatoasa, caloriile pierdute se pot traduce si in pierderi de greutate. Acesta este si unul dintre motivele pentru care multi se apuca deTae Bo, pentru ca este si un program de aerobic + cardio, care ii ajuta pe practicanti sa slabeasca mai repede decat daca ar face exercitii constant pe parcursul unei saptamni.

Cu toate acestea este un program foarte solicitant, recomandat in mod deosebit celor care au mai practicat si alte forme de aerobic.

Daca nu aveti timp sa mergeti la sala sau pur si simplu nu va simtiti confortabil sa lucrati alaturi de alti 10-20 de participanti, puteti exersa acasa, cu ajutorul DVD-urilor oferite de www.FilmExpress.ro
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro