Tabla zincata cutata face diferenta Afla cum

ianuarie 11, 2017

Atunci când trebuie să schimbi acoperişul sau să-l renovezi poate apărea o dilemă în ceea ce priveşte materialul învelitor. Ţiglă clasică sau ţiglă metalică? Vă prezentăm avantajele şi dezavantejele fiecărei variante: ţiglă metalică versus ţiglă clasică.

Pentru a răspunde acesei dileme, specialiştii au analizat fiecare variantă din mai multe puncte de vedere: cost, rezistentă pe termen lung, aspectul estetic şi dificultatea manoperei. Ţiglă metalică versus ţiglă clasică. Avantajele ţiglei metalice Greutatea foarte scăzută, rezistenţa îndelungată, aspectul plăcut şi varietatea mare de culori, plus preţul scăzut şi faptul că este uşor de montat ar fi principalele avantaje, arată administatorii site-ului.
Ţigla metalică este uşoară (aproximativ 4,5 kg/mp) şi datorită unui sistem eficient de prindere, poate fi montată pe şarpante cu capacităţi portante mai mici, în acest fel contribuind substanţial la diminuarea costurilor cu structură de rezistentă. Fixarea este realizată cu şuruburi autofiletante pe structură de şipci şi contraşipci din lemn, rezultând o învelitoare cu un grad ridicat de etanşeitate. Durata lor de viaţă poate depăşi 60 de ani. Aacest tip de învelitoare este fabricat tabla zincata cutata la cald şi protejată pe ambele feţe împotriva coroziunii cu un sistem multistrat care ajută şi la menţinerea în timp a culorii. Câteva dintre accesoriile necesare montării învelitorii sunt: coamele profilate, garnitura de streaşină, pazia fronton, coturile, garnitura de coamă, parazăpezile etc. Ţiglă metalică versus ţiglă clasică. Dezavantajele ţiglei metalice Dar aceeaşi tiglă metalică are şi dezavantaje. iată câteva: - nu este termorezistentă - deşi montajul este simplu, trebuie realizat cu mare atenţie la detalii - schimbarea bucăţilor deteriorate se face destul de greu - în timp, se decolorează (depinde de calitatea ţiglei). Ţiglă metalică versus ţiglă clasică. Avantajele ţiglei clasice Materialul este termorezistent, nu se decolorează uşor, asigurムo aerisire bună, are un spect plăƒcut şi o durată de viaţă foarte mare 80-100 ani (pentru cele mai bune modele). Ţigla clasică se montează pe şipci. Greutatea specifică variază între 2,3 şi 4,7kg/buc, în funcţie de modelul ţiglei. Nu neglijaţi nici accesoriile, respectiv tiglele de coamă (muchie), elementele de aerisire sau cele de fixare. Sistemele de străpungere a acoperişului asigură soluţii pentru trecerea antenei, tubulaturii de aerisire a bucătăriei sau grupului sanitar. Dar, ca orice produs, are şi minusuri. Ţiglă metalică versus ţiglă clasică. Dezavantajele ţiglei clasice Ţigla clasică este grea: pe un acoperiş de 300 mp punem 15 tone de ţiglă ceramică, faţă de numai 1,5 tone de ţiglă metalică. În plus, este mai greu de montat, evacuarea apei de ploaie este mai lentă, iar costurile de achiziţie şi de montaj sunt mai ridicate, având în vedere toate aceste aspecte, odată ce aţi luat decizia este foarte important că lucrarea să fie executată de specialişti pentru că, atât în cazul ţiglei metalice cât şi în cazul ţiglei ceramice un montaj neadecvat al acoperişului poate duce la deteriorarea mult mai rapidă a acestuia.



» Preluat de pe LivePr.ro
- Tabla zincata cutata face diferenta Afla cum

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro