T.A.T.A. organizeaza sambata, 10 martie 2012, MITINGUL PARINTILOR

  Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. organizeaza sambata, 10 martie 2012, MITINGUL PARINTILOR, incepand cu orele 11, langa sediul Administratiei Prezidentiale (Palatul Cotroceni, langa Statuia Leu). Parintii nemultumiti de masurile guvernamentale anti-familie si anti-copil sunt asteptati la protest, avand ocazia de a-i transmite domnului Presedinte Traian Basescu motivele de ingrijorare si solutiile propuse pentru ca familia si copilul sa fie cu adevarat protejati de statul roman.

T.A.T.A. face apel la Presedintele Romaniei sa medieze conform art. 80 din Constitutia Romaniei disputa dintre Guvern si societatea afectata de masurile care prejudiciaza grav interesul superior al copiilor, viata de familie si activitatea profesionala a parintilor.

Propunerile T.A.T.A. si ale Asociatiei “MAME PENTRU MAME” de completare si de modificare a O.U.G. nr. 124/2011 prin care a fost pusa in aplicare in Romania Directiva europeana privind concediul minim parental au fost pana in prezent ignorate de Cabinetul Ungureanu, desi unele prevederi criticate de parinti au intrat in vigoare de astazi, 1 martie.

Totodata, T.A.T.A. considera ca Ministerul Educatiei NU deţine fondurile neceare pentru achiziţia de mobilier, de mijloace de învăţământ şi de formare a cadrelor didactice pentru un start bun al clasei pregatitoare, aşa cum s-a angajat.

Ordinul ministrului educatiei nr. 3064/2012 referitor la procedura de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare şi in clasa I bulverseaza copiii, transformandu-i in cobaii ministerului de resort. Ordinul este neconstituţional, îngrădeşte mai multe drepturi şi libertăţi fundamentale prevăzute de Constituţie, iar societatea civilă – părinţii şi cadrele didactice – nu a fost consultata in cadrul dialogului social, conform legii privind trasparenta decizionala.

Deoarece derapajele guvernamentale s-au inmultit, iar in Parlamentul Romaniei nu se optimizeaza cadrul legal privind sustinerea familiei si protectia copilului, T.A.T.A. ii propune Presedintelui Romaniei sa constituie COMISIA PREZIDENTIALA PENTRU PROTECTIA COPILULUI SI SUSTINEREA FAMILIEI, care sa analizeze realitatile romanesti, sa faciliteze un veritabil dialog social si sa ofere solutii benefice pentru societatea romaneasca.

In Romania, protectia drepturilor copilului are carente majore, abuzul asupra minorilor fiind de regula chiar incurajat de catre autoritatile publice abilitate dimpotriva sa combata asemenea fenomene nocive. Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului nu a fost completata si modificata DELOC in cei 8 ani trecuti de la adoptarea ei, iar Guvernul Romaniei a blocat initiativele si proiectele de acest gen ale societatii civile, tranformand Romania in codasa Uniunii Europene si la acest capitol important.

Parintii nu mai accepta practicile abuzive ale puterii executive, indolenta puterii legislative si lipsa de reactie a puterii judecatoresti, care provoaca nefericirea copiilor.

Bogdan Draghici