Symantec si Intel colaboreaza pentru securitatea prelucrarii datelor pe calculator

Conform unui anunţ al Symantec Corp., această companie colaborează cu Intel Corp. pentru realizarea de soluţii de securitate pentru noua tehnologie Intel® vPro™, care va permite managerilor IT să gestioneze în mod eficient riscurile de securitate existente în exteriorul sistemului principal de operare (OS) al calculatoarelor personal. În cadrul acestui mediul virtual izolat înglobat în tehnologia Intel vPro, soluţiile de securitate Symantec vor deveni mai rezistente la accesul neautorizat vor fi în permanenţă active, monitorizând şi protejând desktop-ul.

În peisajul în continuă dezvoltare al riscurilor informatice, firmele se confruntă cu atacuri de securitate a căror complexitate, frecvenţă şi intenţii negative sunt în creştere. De asemenea, fereastra de timp dintre dezvăluirea punctului vulnerabil şi exploatarea acestuia devine tot mai redusă ca întindere, în timp ce gravitatea punctelor vulnerabile este tot mai ridicată. Pentru ca situaţia să fie şi mai complicată, un nou tip de cod modular cu intenţii negative este folosit pe scară tot mai largă pentru a exploata punctele vulnerabile ale sistemului de operare şi ale aplicaţiilor de birou pentru a dezactiva programele de securitate instalate pe sistemele utilizatorilor. Rezultatul final este că firmele rămân mult mai vulnerabile când pe calculator sunt instalate numai sisteme tradiţionale de protecţie în sistemul de operare primar.

‘Prin izolarea protecţiei calculatorului într-un mediu virtual situat în afara sistemului principal de operare, firmele vor avea încrederea că securitatea propriu-zisă nu a fost compromisă, că este întotdeauna activă, şi că firma se poate baza pe rezultatele pe care le oferă [sistemul],’ a afirmat Jeremy Burton, senior vicepreşedinte cu securitatea firmelor şi managementul datelor la Symantec. ‘Suntem convinşi că această nouă abordare este de natură să îmbunătăţească securitatea şi să diminueze costurile totale de administrare.’

Soluţiile Symantec pentru tehnologia Intel vPro vor oferi firmelor numeroase avantaje-cheie prin utilizarea noilor facilităţi de virtualizare încorporate în calculatoare prin intermediul tehnologiei Intel vPro. Aceste facilităţi vor permite companiei Symantec să construiască o soluţie de securitate virtuală rezistentă la pătrunderi neautorizate. Funcţionalitatea de securitate va opera într-un mediu securizat, separat de sistemul de operare al utilizatorului, unde va rămâne neafectat de aspectele legate de sistemul de operare folosit de utilizator. În eventualitatea în care un program cu intenţii negative reuşeşte să infecteze un sistem desktop, soluţia de securitate virtuală de la Symantec va izola riscul pe sistemul desktop respectiv, separându-l de alte resurse de reţea. Deoarece aceată nouă soluţie este construită special pentru securitate şi este separată de sistemul de operare primar, ea oferă departamentelor IT un mediu separat şi stabil, de unde sistemul desktop poate fi protejat împotriva atacurilor.

‘Intel şi Symantec sunt decise să asigure clienţilor cele mai puternice şi uşor de mânuit sisteme de securitate aflate la dispoziţia firmelor mici, medii şi mari,’ a afirmat Robert Crooke, vicepreşedinte şi manager general la Intel Business Client Group. ‘Combinaţia dintre tehnologia Intel vPro şi soluţia de securitate realizată de Symantec va furniza un nou nivel de control asupra atacurilor maliţioase, va simplifica managementul şi va mări încrederea în securitatea endpoint-urilor.’

Colaborarea dintre Symantec şi Intel se va concentra asupra furnizării, în anii următori, a unor soluţii de securitate de ultimă generaţie fără precedent. Împreună, cele două companii vor viza soluţii de securitate robuste într-o modalitate rentabilă pentru administratorii IT, dar care să le ofere acestora un nivel adecvat de control şi care să asigure compatibilitatea de sistem şi legislativă pe sistemele PC desktop. (ROMSYM – www.romsym.ro)