Symantec introduce serviciile de consultanta IT Operational şi Residency

Symantec anunţă două noi modele de servicii: Symantec Operational Services şi Symantec Residency Services. Aceste oferte furnizează o gamă extinsă de opţiuni de management al infrastructurii IT pentru a încorpora cele mai bune practici, pentru a îmbunătăţi eficienţa companiilor şi managementul global al riscului IT. În prezent există trei oferte disponibile la nivel mondial: Symantec Data Protection Operational Services, Symantec Data Protection Residency Services şi Symantec Antivirus Residency Services, cu oferte suplimentare planificate pentru lansare în 2007.

„CIGNA are clienţi în întreaga lume, iar protecţia informaţiilor lor este esenţială pentru firma noastră“, a afirmat Craig Shumard, responsabil principal cu securitatea informaţiilor, CIGNA. „Symantec Antivirus Residency Services ne furnizează un expert la faţa locului, cu o înţelegere aprofundată a infrastructurii noastre de securitate. Dacă Symantec se ocupă de protecţia noastră antivirus, personalul nostru IT intern se poate concentra asupra unor domenii strategice cheie, care ne vor ajuta să ne dezvoltăm afacerea şi să ne servim mai bine clienţii.“

Symantec Operational Services

Pachetul Symantec Operational Services permite clienţilor să delege funcţiile IT cheie unor specialişti Symantec cu experienţă, în condiţiile unor acorduri personalizate de nivel de servicii, care să corespundă necesităţilor lor specifice. Aceste servicii pot fi furnizate la sediul clientului, de la distanţă sau printr-o combinaţie a celor două variante. Beneficiind de experienţa specialiştilor Symantec, clienţii îşi îmbunătăţesc performanţele, reduc costurile asociate cu protecţia datelor şi riscurile IT asociate.

Prin intermediul Symantec Data Protection Operational Services, consultanţii Symantec pot gestiona protecţia end-to-end a datelor cu misiune critică pentru clienţii firme şi toate procesele de backup şi de refacere. Sunt oferite de asemenea servicii de monitorizare şi de alertare de la distanţă 24 × 7.
„Necesităţile clienţilor continuă să evolueze pe măsură ce nivelul de risc pe care îl implică gestiunea infrastructurii de IT creşte“, a afirmat Doug Chandler, director de program IDC. „Numeroase firme, deşi nu sunt interesate de o delegare completă, doresc să construiască o relaţie pe termen lung cu un partener strategic de consultanţă IT, care poate contribui la gestionarea proceselor IT critice în materie de securitate şi disponibilitate.“

Symantec Residency Services

Symantec Residency Services pune la dispoziţie experţi pentru întărirea personalului IT al unei organizaţii. Spre deosebire de Symantec Operational Services, care sunt oferite în condiţiile unor acorduri de nivel de serviciu, Symantec Residency Services implică consultanţi care percep onorarii şi care acţionează ca membri ai echipei IT interne.

Pachetul Symantec Data Protection Residency Services include managementul infrastructurii de backup şi de recuperare, estimări ale nivelului de pregătire pentru protecţia datelor, analiza şi prevenirea unor incidente cu efecte majore şi executarea unui răspuns în caz de urgenţă.

Symantec Antivirus Residency Services beneficiază de experienţa în materie de securitate a companiei Symantec. Acest pachet include capturarea datelor, analiza tratării incidentelor, estimări şi evaluări ale tendinţelor, rapoarte personalizate şi management global de proiect.

„În condiţiile în care riscul, costul şi complexitatea asociată cu gestiunea infrastructurilor IT au evoluat, există o importantă cerere din partea clienţilor privind furnizarea unei game de opţiuni care să exploateze experienţa aprofundată pe care am acumulat-o în timp“, a afirmat Greg Hughes, Vicepreşedinte Executiv, Symantec Global Services. „Aceste noi servicii reprezintă o extensie naturală a îndelungatei experienţe Symantec ca principal furnizor de servicii de securitate manageriată de la distanţă şi furnizează alternative flexibile pentru facilitarea satisfacerii necesităţilor clienţilor.“

Disponibilitate

Symantec Data Protection Operational Services, Symantec Data Protection Residency Services şi Symantec Antivirus Residency Services sunt disponibile la nivel mondial. Mai multe informaţii pot fi găsite la adresa www.symantec.com/consulting. (Romsym)