Swisspod, un startup în care fondator este și un român, țintește 7 milioane de euro pentru a revoluționa transportul la nivel mondial cu ajutorul tehnologiei hyperloop, o soluție de transport de foarte mare viteză

mai 7, 2024

Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul Denis Tudor și Cyril Dénéréaz, anunță o nouă rundă de 200.000 de euro pe SeedBlink, ca parte a unei finanțări totale de 7 milioane de euro. Această investiție strategică va fi utilizată pentru continuarea misiunii Swisspod de inovare, cercetare și expansiune globală, permițând companiei să avanseze dezvoltarea hyperloop, un sistem revoluționar de transport de mare viteză care să schimbe viitorul transportului de pasageri și de marfă.

Investitorii și business angels pot să participe la runda de finanțare prin intermediul SeedBlink, începând cu un tichet de investiție minimă de 2.500 de euro.

Runda de strângere de fonduri a atras coinvestiții din partea unor actori notabili, precum Charlie Holding, Polysys Industries și un cerc exclusivist de business angels.

Compania, condusă de un român de 30 de ani, i-a atras atenția lui Richard Branson. Ideea fondării Swisspod a apărut după o discuție cu Elon Musk

Renumitul antreprenor Richard Branson, un susținător fervent al hyperloop-ului, a fost atras de progresele înregistrate de Swisspod, fiind interesat să descopere potențialul utilizării tehnologiei dezvoltate de companie pentru a explora noi frontiere ale inovației aerospațiale.

Înființată în 2019, Swisspod a luat naștere în urma unei conversații pe care fondatorii au avut-o cu Elon Musk, cofondator și CEO al SpaceX. Acesta a fost stimulul care i-a determinat să se lanseze în misiunea de a dezvolta cea mai eficientă, accesibilă și sustenabilă soluție hyperloop.

Un sistem de transport care poate atinge viteze similare cu cea a sunetului (1.200 km/h)

Hyperloop este un sistem revoluționar de transport intracontinental pentru pasageri și mărfuri, constând într-o capsulă propulsată electric, complet autonomă, care se deplasează cu o viteză similară cu cea a sunetului (1.200 km/h) într-un mediu cu presiune joasă și rezistență aerodinamică foarte redusă. Hyperloop va reduce semnificativ timpul de călătorie între orașe și țări și va fi mai sustenabil decât orice mijloc de transport curent, deoarece emisiile sale directe de carbon pot fi reduse până aproape de zero prin levitație magnetică și motoare electrice pentru propulsie.

În prezent, Swisspod se concentrează asupra dezvoltării unei soluții de hyperloop pentru transportul de mărfuri ca pas intermediar în atingerea misiunii sale de a face acest sistem accesibil pentru pasageri.

Parteneri într-un proiect pentru dezvoltarea și implementarea tehnologiei hyperloop în India

Swisspod a depășit etape importante de-a lungul anilor, inclusiv lansarea primei infrastructuri de testare a hyperloop-ului din Europa, în Elveția.

Compania și-a extins eforturile de cercetare și dezvoltare în Colorado (SUA) și, prin intermediul unui parteneriat cu TuTr Hyperloop, lucrează la dezvoltarea și implementarea acestei tehnologii de ultimă oră în India, susținută de un acord între guvernele din Elveția și India. În plus, rolul Swisspod în proiectul european Muspell, care a primit o finanțare de 3,5 milioane de euro din partea Consiliului European pentru Inovare (EIC) și Secretariatului de Stat Elvețian pentru Educație, Cercetare și Inovare (SERI), subliniază implicarea sa în abordarea provocărilor legate de managementul termic al hyperloop-ului.

"Soluția hyperloop pe care o construim la Swisspod este mai mult decât sustenabilă și incredibil de rapidă. Proiectul nostru este viabil din punct de vedere economic, datorită modului în care am redus substanțial costurile de realizare a infrastructurii sistemului. Ne bucurăm să împărtășim viziunea noastră asupra evoluției sectorul transporturilor cu o comunitate de investitori din România care, la fel ca și noi, crede în puterea inovației, a sustenabilității și contribuie activ la construirea unui viitor mai prosper”, a afirmat Denis Tudor, CEO și co-fondator al Swisspod.

"SeedBlink este mai mult decât o simplă platformă de strângere de fonduri; suntem un mediu de creștere pentru proiecte transformatoare precum hyperloop-ul lui Swisspod. Platforma noastră oferă un ecosistem complex pentru inovare, creștere și succes și suntem bucuroși să lucrăm din nou cu Denis și echipa sa. Oportunitatea de a investi în Swisspod este mai mult decât o investiție în tehnologia revoluționară a companiei; este un angajament de a modela viitorul conectivității și sustenabilității globale”, a adăugat Eric Bartha, Head of Revenue la SeedBlink.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro