Sute de mii de Euro nedeclarati la vama

Lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Bucuresti Baneasa – Aeroportul International Aurel Vlaicu, au descoperit ascunsi si nedeclarati, in bagajul de cala al unui cetatean turc, 185.000 USD si 45.000 Euro, bani ce urmau a fi scosi ilegal din tara.

Astfel incursul diminetei de 5 martie a.c., la P.T.F. Bucuresti Baneasa s-a prezentat pe sensul de iesire din tara, in vederea efectuarii formalitatilor de trecere a frontierei, cetateanul turc M. Ozer, ce intentiona sa ajunga in Turcia.

Inaintea efectuarii controlului vamal, cetateanului turc i s-a inmanat un formular de declaratie vamala pentru pasageri, ocazie cu care respectivul a mentionat in scris ca nu are nimic de declarat.

Actionand in baza analizei de risc si in baza unor informatii furnizate de organele S.R.I., s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit al bagajelor pasagerului.

Cu aceasta ocazie a fost descoperita intr-o cutie printre haine in bagajele cetateanului turc, suma de 185.000 USD si 45.000 Euro despre care cetateanul turc declara ca nu are cunostinta.

Ca urmare a faptului ca aceasta suma depasea limita de 10.000 Euro prevazuta de normele BNR,care la trecerea frontierei nu trebuie declarata, s-a luat masura confiscarii ei de catre autoritatea vamala, cetateanul turc fiind sanctionat contraventional conform prevederilor legale in vigoare.