Suport reviste

mai 27, 2013

Pentru ca ziarele si revistele care te ajuta sa te relaxezi sa nu stea in dezordine, iti propunem construirea unui suport reviste. Iata cum a reusit acest lucru arh. Mugur KREISS.

Au fost folosite mai multe materiale: doua elemente decorative din fonta (daca nu se gasesc in gospodarie, se pot cumpara, de exemplu, de la un targ de anticari, ca cel de pe Kiseleff, care are loc in fiecare weekend si avantajul ca pretul se poate negocia); doua placi din pin, de 20 x 80 cm; o sipca decorativa de aprox. 1 m; tintisoare; holtzsuruburi cu lungimea de 4 cm; aprox. 200 g de vopsea.

Cele doua suporturi reviste din fonta folosite de Mugur serveau initial la expunerea tablourilor. In plus, erau formate din mai multe elemente prinse intre ele cu suruburi, asa incat a fost simplu sa fie dezasamblate si folosite la ceea ce a rezultat pentru a construi acest suport reviste. Atentie! Atunci cand se manevreaza obiecte din fonta, aveti grija sa nu le loviti cu ciocanul sau sa le scapati pe jos, pentru ca fonta este casanta. Privindu-le cu atentie, iti vei da seama ca sunt turnate; astfel, vanzatorii nu te vor putea pacali spunand in functie de finisaj, ca sunt din bronz sau din cine stie ce metal pretios.

Fiecare suport reviste era format din cate trei piese. Suruburile de prindere au fost desfacute si au fost puse deoparte partile superioare, pastrandu-se pentru alt proiect. Partile care urmau sa fie folosite au fost spalate bine cu detergent, pentru a le degresa.
Placile de pin au fost masurate si taiate astfel incat din bucatile rezultate sa se poata forma o cutie in care sa incapa reviste. Se calculeaza inaltimea partilor laterale in functie de picioarele metalice (cele mai mari elemente din fonta ale vechilor suport reviste) si se prind in holtzsuruburi, iar in partea de jos se mascheaza imbinarea cu sipca decorativa.
Pentru a obtine o forma mai armonioasa, partile laterale ale cutiei se tesesc usor, dupa care se rotunjesc colturile, folosind masina electrica de slefuit. Astfel, chiar daca imbinarile dintre placi nu sunt exacte, se pot corecta, astfel incat colturile cutiei sa iasa perfect.
Se probeaza picioarele din fonta ale suport reviste. Se traseaza linia lor si se verifica daca tesitura lateralelor din lemn urmareste unghiul elementelor metalice. Daca liniile nu sunt paralele, operatiunea de slefuire trebuie reluata. Apoi se traseaza locul unde toate elementele metalice se vor prinde de cutia din lemn, in holtzsuruburi.
Elementele metalice se prind, de proba, de cutia de lemn. Atentie! Gaura pe care o dati pentru holtzsurub cu ajutorul masinii de gaurit, asa-numita gaura de ghidare, nu trebuie sa aiba diametrul mai mic decat cea a holtzsurubului. Nu insurubati holtzsuruburile fara a gauri in prealabil lemnul, pentru ca exista riscul ca acesta sa crape.
Elementele metalice se demonteaza si se vopseste cutia din lemn. Se da un strat de vopsea si se lasa sa se usuce pana a doua zi. Apoi se reslefuiesc usor suprafetele si se da din nou cu vopsea. Numai asa, cutia va fi perfect neteda. Daca lemnul absoarbe culoarea repede, inseamna ca trebuie sa mai aplicati un strat.

» Preluat de pe LivePr.ro - Suport reviste

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro