Sunt tabletele in declin? Iata cateva lucruri pe care le poti face in continuare mai bine pe o tableta!

 

De mai bine de trei ani, vânzările tabletelor scad anual tot mai mult. Odată văzute ca fiind dispozitive revoluționare, care ofereau o experiență intermediară între telefonul mobil și notebook, acum exact această calitate, de ”struțo-cămilă”, pare să le fie fatală tabletelor. Cu excepția a trei mari producători: Apple, Samsung și, parțial, Amazon, restul producătorilor de tablete trec prin vremuri dificile, cu pierderi enorme. Cărui fapt i se datorează acest declin, însă?

 

Tablete Samsung Tab 3 - oferte speciale de la eMAG.ro

 

Tabletele își găsesc tot mai puțini cumpărători, iar în primul trimestru din 2018 vânzările au scăzut cu 11,7%, până la 31,7 milioane, comparativ cu 35,8 milioane de unități vândute în aceeași perioadă a anului trecut. Este al 14-lea trimestru de scăderi continue. IDC spune că tabletele sunt prinse într-un spațiu de unde nu au putut scăpa, între smartphone-urile care se cumpără tot mai bine și PC-urile tradiționale care își revin în vânzări.

 

Tablete Samsung Tab 3 - oferte online!

 

O altă explicație, venită de la Laptopmag, spune că ”relația romantică” dintre utilizatori și tablete e pe moarte întrucât telefoanele au devenit tot mai mari și tot mai performante, preluând practic din funcțiile unei tablete în ceea ce privește divertismentul tv sau online. Asta, plus faptul că laptopurile, care sunt device-uri net superioare, au devenit tot mai ușoare și mai accesibile. Așa s-a ajuns la faptul că laptopurile 2 în 1, care sunt jumătate tablete, jumătate notebook, au un succes fulminant.

 

În 2016, un studiu făcut de Deloitte a pus 30.000 de oameni să răspundă și să numească device-urile preferate pentru 15 activități diferite, de la privitul la televizor la video chat și shopping online. Tableta nu a fost preferata pentru niciuna din aceste activități.

 

tablete Samsung Tab 3 - oferte eMAG

 

Cu toate acestea, încă mai ai motive întemeiate pentru a cumpăra o tabletă:

 

  1. Ca device pentru copii

 

Tabletele sunt ideale ca prime gadgeturi pentru copii, atunci când aceștia sunt prea mici pentru a avea un smartphone. Există un ecosistem uriaș de aplicații mobile ”kid-friendly” atât pe Android, cât și pe iOS, iar interfața pentru aceste două sisteme de operare e atât de simplă, încât chiar și un copil o poate învăța foarte ușor. Conform aceluiași studiu Deloitte, tabletele sunt device-urile preferate ale copiilor sub 10 ani, dar, de pe la 14 ani încolo, aceștia se mută pe telefoane sau laptopuri.

 

  1. Pentru citit

 

Dacă vrei un ecran mai mare pentru a citi cărți sau presa online, o tabletă este cea mai potrivită pentru tine și pentru ochii tăi. Chiar dacă mulți amatori de eBOOKS preferă tabletele dedicate, precum Amazon Kindle, acestea nu pot fi folosite pentru a naviga pe internet. O tabletă obișnuită poate face ambele task-uri cu succes.

 

Cauti tablete Samsung Tab 3, intra pe eMAG!

 

  1. Sunt ideale în călătorii

 

Fie că zbori cu avionul sau călătorești cu mijloacele de transport în comun spre muncă, să urmărești producțiile preferate pe un ecran acceptabil ca dimensiuni poate fi o soluție câștigătoare. Poți face asta și pe smartphone, evident, dar pe lângă faptul că-i irosești inutil bateria, experiența pe un ecran mare e net superioară celei pe ecran mic.

 

  1. Pentru desenat

 

Dacă vrei să iei notițe sau să faci schițe și desene, o tabletă este mai mult decât perfectă. Mai ales dacă au și Stylus Pen. Lucruri pe care nu le poți face nici pe smartphone, nici pe computer.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro