Sudul litoralului va scadea preturile in sezonul urmator

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), impreuna cu Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus, anunta decizia luata in cadrul Bursei Litoral-Delta Dunarii de la Constanta, ca in sezonul viitor turistii sa beneficieze de preturi mai mici in sudul litoralului. Astfel, pentru capetele de sezon, turistii vor plati 47 de euro pentru sase nopti de cazare, iar pentru varful de sezon, 81 de euro pentru 6 nopti de cazare. Optional, turistii vor putea alege sa primeasca si trei mese pe zi timp de sase zile la pretul total de 54 de euro.
Este important ca preturile pe litoral sa fie atractive si competitive cu ofertele din strainatate, daca dorim sa mentinem litoralul ocupat suta la suta, ca si in acest an. Orice anunt despre cresteri de preturi si orice intentie de a specula si de a profita nejustificat de interesul regasit al turistilor romani pentru litoralul autohton va avea ca efect dezamagirea romanilor si parasirea litoralului romanesc.
Dimpotriva, turistii romani trebuie rasplatiti de hotelieri pentru faptul ca au ales litoralul autohton, iar aceasta rasplata si incurajare a lor de a reveni se opereaza prin preturi scazute si conditii mai bune.
FPTS si Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus ii invita asadar pe turisti sa descopere Marea Neagra in Romania si in 2013, oferind cele mai bune preturi si conditii. Statiunea Venus ofera in acest sens jumatate din locurile de cazare de pe litoralul romanesc si 25 la suta din locurile de cazare din Romania.