SUA: Coronavirusul a dominat dezbaterea propunerilor de vicepreședinte

Vicepreședintele american Mike Pence și contracandidata sa Kamala Harris au abordat un ton civilizat în timp ce au acoperit cu calm în timp ce au acoperit o gamă largă de teme de la gestionarea pandemiei de coronavirus și sistemul de sănătate la economie și politică externă, cu ocazia dezbaterii propunerilor de vicepreședinte.

Cei doi au evitat duelurile verbale și întreruperile care au dominat prima dezbatere dintre Donald Trump și Joe Biden. 

Dezbaterea a început cu o întrebare despre felul în care administrația Trump a răspuns în fața pandemiei, cu Mike Pence care a apărat felul în care a fost gestionată criza sanitară în timp ce Kamala Harris a lansat mai multe critici.

„Poporul american a asistat la cel mai mare eșec al oricărei administrații prezidențiale din istoria țării noastre", a spus Harris.

Pandemia a luat peste 211.000 de vieți în Statele Unite și a infectat mai mult de 7,5 milioane de persoane. De asemenea a dus la o creștere accentuată a șomerilor ca urmare a închiderii unor companii sau a restricțiilor impuse pentru stoparea răspândirii virusului.

Mike Pence a apărat eforturile administrației Trump în lupta cu boala, amintind de decizia președintelui american de la finalul lunii ianuarie de a restricționa călătorii din China, epicentrul pandemiei, la îndrumarea comunității medicale.

„Vreau ca poporul american să știe că din prima zi președintele Donald Trump a pus sănătatea Americii înainte de toate", a afirmat el.

Trump, care după dezbatere a scris pe Twittter – „Mike Pence a câștigat masiv", încă se recuperează după ce a fost infectat cu coronavirus. Alături de el au mai fost infectați și membri ai administrației, soția sa Melania sau alți oficiali guvernamentali. 

El a lansat miercuri un alt mesaj video în care afirmă că se simte bine și a creditat un tratament experimental pentru recuperarea sa.

Vicepreședintele Pence a fost pus sub mare presiune de a ajuta în campania electorală afectată de diagnosticul primit de Trump. Joe Biden conduce la nivel național în majoritatea sondajelor.

Felul în care coronavirus a schimbat viața tuturor a fost extrem de vizibil în timpul dezbaterii, cu cei doi candidați așezați la 3 metri și jumătate unul de altul și sub un panou de plexiglas.

 

 

 

 

Sursa: europalibera.org