Continuand interesul sau de implicare in comunitatea mureSeana, REEA SRL impreuna cu Sondaje Marketing Relatii Publice, sub egida Cultura.inmures.ro au realizat primul studiu de piata la nivelul municipiului Tirgu-Mures in ceea ce priveste oferta culturala si optiunile tirgumuresenilor legate de actul artistic.
Din rezultatele studiului reies cateva lucruri interesante:
Peste 65% dintre tirgumureseni sunt multumiti de oferta culturala existenta in municipiul lor, procentul celor putin multumiti fiind de 17,5 %.
85% din tirgumureseni sunt orientati spre activitati care se desfasoara in afara casei, si care fac parte din oferta culturala a orasului.
Aproximativ 29 % aleg ca mod de petrecere a timpului liber filme, 26 % spectacole de teatru, 22 % concerte, restul pentru altfel de evenimente.
Aproape jumatate din populatia orasului obisnuieste sa mearga la teatru (48%), dar dintre acestia doar 1 % merg saptamanal, 5,81% de mai multe ori pe luna, 27,73 % o data pe luna, 25,13% o data la trei luni.
3,5 % dintre tirgumureseni merg macar o data pe luna la Filarmonica, 20,30 % merg o data pe an, 43,60% nu merg niciodata, iar 16,10 % nici nu stiau ca exista Filarmonica in Tirgu-Mures.
43,50 % dintre tirgumureseni nu merg niciodata la cinematograf, 28,10 % merg doar o data pe an iar 19% merg o data pe luna.
In peste 75% din gospodariile tirgumuresene exista cel putin un computer cu acces la internet.
doar 1,2% din respondenti cheltuie pentru cultura mai mult de 100 RON lunar.
55,8% dintre cei chestionati citesc intre una si cinci carti pe luna, iar 7% dintre tirgumureseni citesc peste 5 carti pe luna.
O parte din rezultatele studiului pot fi gasite pe pagina de home a site-ul cultura.inmures.ro.
Beneficiile unui studiu de piata pentru o companie, institutie sau oricine activeaza in domeniul cultural sau in orice alt domeniu sunt clare. Studiu privind orientarea spre fenomenul cultural realizat la Tirgu-Mures ofera posibilitatea verificarii si masurarii rezultatelor strategiei de marketing aplicate de institutii si companii pana la momentul realizarii studiului.
Apoi, pe baza rezultatelor permite formularea de noi strategii de marketing, strategii bazate pe fapte reale si care, cu siguranta, vor duce la rezultate reale sau modificarea strategiei existente conform obiectivelor pe care si le propune fiecare beneficiar.
Studiul privind orientarea spre fenomenul cultural realizat la Tirgu-Murea poate fi o sursa veridica pentru institutiile culturale, mass-media si cele din mediul privat din Tirgu-Mures interesate sa afle ce pozitie ocupa in piata, care este situatia pietei de cultura din Tirgu-Mures si ce amenintari le poate periclita pozitia.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro