Consumul de cafea reduce riscul de suicid la adulti. Conform unui studiu Harvard School of Public Health (HSPH), cateva cani de cafea baute zilnic reduc riscul de suicid c pana la 50% la femeile si barbatii adulti. Studiul a fost publicat la inceputul acestei luni in The World Journal of Biological Psychiatry.
Cercetatorii au extras datele din trei studii anterioare realizate la o scara extinsa in Statele Unite si au descoperit ca adultii care beau doua, pana la patru cani de cafea pe zi, sunt cu pana la 50% mai putin expusi riscului de suicid decat adulti care nu consuma cofeina.
Cofeina stimuleaza sistemul nervos central dar actioneaza asemeni unui antidepresiv prin stimularea producerii anumitor neurotransmitatori in creier, inclusiv serotonina sa dopamina. Astfel previne depresia si, implicit, tendintele sinucigase.
Studiul inclus date adunate timp de 20 de ani, din istoricul medical a sute de mii de omeni, barbati si femei, la care s-au adaugat date cu privire la obiceiurile alimentare. S-a analizat consumul de cofeina din diferite surse: cafea, ceai negru, alte bauturi care contin cofeina sau ciocolata,dar cafeaua a fost cea mai importata sursa din care subiectii studiului isi asimilau cofeina.
In ciuda rezultatelor obtinute, oamenii e stiinta de la Harvard nu recomanda cresterea consumului de cafea la persoanele care sufera de depresie deoarece fiecare reuseste sa-si regleze cantitatea de cofeina pe care o asimileaza, iar o crestere a dozei ar putea avea efecte secundare grave.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro