Studiu: ciocolata chiar ne face mai destepti

Ciocolata are o gramada de proprietati pozitive, aduce fericire, da energie, dar mai ales, ne face mai destepti. La nivel de natiune, un consum intensiv de ciocolata creste sansele natiunii respective sa produca un castigator al Premiului Nobel. Rezultatele au reiesit in urma unui studiu recent care incearca sa descopere si de cata ciocolata este nevoie pentru a deveni laureat al Premiului Nobel, informeaza BBC.

Autorul, Franz Messerli de la Universitatea Columbia, a inceput sa-si puna intrebari in legatura cu puterea ciocolatei dupa ce a citit in diferite alte studii mai mult sau mai putin stiintifice, despre beneficiile ciocolatei. Unul dintre aceste studii vorbea despre cacao prin care s-a reusit imbunatatirea functiilor mentale ale persoanelor in varsta care erau in pragul dementei. De asemenea Masserli a vazut cum soarecii de laborator care consuma cacao traiesc mai mult, mai bine si sunt mai inteligenti.

Pornind de la aceste date, cercetatorul a luat numarul castigatorilor Premiului Nobel dintr-o tara ca indicator al inteligentei generale a acesteia si a comparat acest numar cu media consumului de ciocolata pentru fiecare tara.

S-a constatat o legatura foarte stransa intre cele doua seturi de date. Astfel, cu cat consumul de ciocolata pe cap de locuitor era mai mare, cu atat tara respectiva avea un numar mai mare d castigatori ai Premiului Nobel. Cea mai inteligenta tara si cea mai mare consumatoare e ciocolata a iesit Elvetia.