Atentie! Bauturile dulci cresc riscul de ingrasare in zona abdominala

Potrivit unui nou studiu, consumul de bauturi indulcite duce la o crestere in greutate, in special in zona abdominala. Caloriile crescute se tranforma in grasime care se depune inclusiv pe organele interne cum ar fi ficatul si pancreasul si afecteaza si hormonii cum sunt insulina. Cresterea nivelului de insulina din corp duce la diabet de tip 2 si un risc crescut de afectiuni cardiace.

Cercetatorii au folosit date obtinute de la 1000 de participanti din Massachusetts care au raspuns intrebarilor legate de frecventa consumului de alimente si bauturi dulci.

In jur de o treime dintre persoanele participante la studiu au spus ca nu au consumat niciodata bauturi indulcite, 20% au consumat ocazional, 35% le consuma in mod frecvent iar 13% le consuma zilnic.

In cadrul studiului, ei au fost supusi unui test la computerul tomograf care le-a masurat nivelul grasimii la nivel abdominal. Dupa 6 ani, ei au fost supusi unui alt test, din care a reiesit o crestere a volumului grasimii viscerale de 658 centimetri cubi pentru non-alcoolici sau cei care consuma ocazional bauturi dulco si 852 de centimetri cubi in cazul celor care consuma zilnic astfel de bauturi. Trebuie precizat faptul ca sucul cu indulcitori artificiali, care nu contin zahar, nu sunt responsabili pentru cresterea nivelului de grasime din organism.

Sursa: Reuters