Studiu Accace: Angajatorii si angajatii din Ungaria platesc cele mai mari taxe catre stat pentru contractele de munca

Aceasta este principala concluzie a studiului "Nivelul de contributii datorate statului in Europa Centrala si de Est", realizat de catre Accace in lunile noiembrie si decembrie in sase tari din regiune: Romania, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Polonia si Slovacia. Obiectivul acestui studiu este de a arata unde se afla tara noastra pe piata muncii, din punctul de vedere al taxelor, in contextul in care la nivelul Uniunii Europene se incearca o coordonare si echilibrare a diferitelor sisteme de munca.

 

Primele trei tari cu cele mai ridicate contributii din partea angajatului sunt: Ungaria (60,82%), Romania (42,57%) si Polonia (41,40%), in timp ce primele trei tari cu cele mai ridicate contributii din partea angajatorului sunt: Cehia (46,58%), Ungaria (45,83%) si Slovacia (45,78%).

Mihaela Virlan, Manager Director Acacce Romania si Bulgaria, a declarat: "Pentru investitorii care cauta piete noi in care sa se dezvolte in regiune si vor o analiza macro concludenta a pietei muncii, acest tip de studiu este de un real ajutor. Cu atat mai mult, cu cat Europa Centrala si de Est cunoaste o dinamica aparte si variatii foarte mari de la stat la stat. Vorbind despre Romania, acest studiu arata ca aici exista cel mai echilibrat raport angajat-angajator la nivel de contributii aferente contractului de munca, in ciuda numarului total mai mare de contributii platite catre statul roman, in comparatie cu tarile invecinate. Din nou, Bulgaria surprinde, fiind singura tara dintre cele sase in care totalul contribuiilor reprezinta mai putin de jumatate din netul stabilit ca punct de reper". utilizate ca ecran digital primar", a declarat Mihai Madas, director de vanzari pentru Romania, Moldova si Serbia.

Madas a adaugat: "Motorola Atrix ne introduce intr-o noua era a conceptului mobile computing, combinand terminalul puternic cu aplicatia interactiva webtop si docurile exclusive, pentru a le permite consumatorilor sa extinda capabilitatile telefoanelor lor inteligente catre o experienta de tip PC. Impreuna, acestea ofera o experienta de utilizare a computerului interactiva, revolutionara, care ofera utilizatorilor posibilitati multiple de a sta conectati, de a se informa si de a se distra acasa, la servici si oriunde altundeva".  

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro