Un craniu care a apartinut unui umanoid care a trait in zona Africii de Sud in urma cu doua milioane de ani oferra indicii despree modul in care se hraneau stramosii omului. Printre dintii inca atasati de craniu au fost descoperite urme de scoarta de copac, cea ce releva un mod de a se hrani complet diferit decat cele cunoscute pana acum.
Dieta Austrolopithecus sediba era complet diferita fata de cea a verisorilor sai sud africani care se hraneau cu ierburi sau rogoz. Modul de a se hrani a lui sediba a fost descoperti in urma unei tehnici de analiza bazate pe tehnologia laser care a ajutat la inlaturarea smaltului dintilor. Aceasta tehnnica i-a ajutat pe oamenii de stiinta sa descopere exact meniul acestei specii stramoase a omului modern. Pe langa plantele pe care le manca, cercetatorii au reusit sa stabileasca si unele caracteristici ale mediului in care traia.
Descoperirea este una foarte importanta, deoarece dieta este unul dintre apsectele fundamentale care determina comportamentul speciei, dar si ofera informatii asupra nisei sale ecologice.
Austrolopithecus sediba a fost decoperit pentru prima data in 2008 si prezenta caracteristici ale omului primitiv dar si o serie de insusiri care sunt prezente la omul modern, prntre care un creier complex. Inca nu s-a stabilit unde se incadreaza aceasta specie in arborele genalogic al rasei umane.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro