Stirea care inspaimanta internetul: 3% dintre elvetieni consuma carne de pisica

noiembrie 27, 2014

Organizatiile caritabile pentru apararea drepturilor animalelor din Elvetia au organizat numeroase campanii cu scopul de a opri consumul de carne provenind de la animalele de companie. Conform studiilor recente, se pare ca 3% dintre locuitorii Elvetiei, insemnand aproximativ 240.000 de persoane, consuma in secret carne de la caini si pisici.

Comercializarea carnii de pisica este legala in aceasta tara (in comparatie cu Marea Britanie, de exemplu). In unele zone rurale ale statului elvetian, acest tip de carne este inclus chiar in meniurile traditionale de Craciun.

Rapoartele guvernamentale nu detaliaza cu exactitate numarul consumatorilor care prefera carnea de pisica, iar in clasificarea pe categorii (consumatori care mananca vita, porc, pui, peste etc.), felinele s-ar putea incadra in grupa „Alte tipuri de carne”, adica un consum de 240 de tone pe toata suprafata Elvetiei.

Desi pare o cantitate mare, reprezinta doar 0,1% din carnea consumata de elvetieni in total (414.743 de tone in anul 2013) si nu acopera exclusiv carnea de pisici sau caini, ci orice tip neinclus in categoriile principale de carne.

Cetatenii intervievati cu privire la acest aspect nu considera ca gatirea animalelor de companie ar reprezenta o problema. „Nu este nimic ciudat in asta. Carnea este carne, indiferent de tip”, a declarat un fermier care locuieste intr-o comunitate din Valea Rinului.

Sursa: Mirror

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro