Statul Fiji a fost lovit de cel mai puternic ciclon. 18 persoane si-au pierdut viata

Statul Fiji a fost lovit de cel mai mare ciclon in acest weekend, lasand in urma 18 morti si distrugeri uriase.

Autoritatile au in continuare probleme de comunicare cu unele zone, insula Koro Island fiind cea mai afectata. Peste 6000 de rezidenti din Fiji stau in adaposturi de urgenta dupa ce casele lor au fost distruse sau inundate.

Potrivit serviciului de meteorologie din Fuji, media vitezei vantului din timpul ciclonului Winston a fost de 285 hm/h, fiind cel mai puternic ciclon inregistrat vreodata in aceasta zona.

Secretarul permanent de comunicatii din Fiji, Ewan Perrin a spus ca autoritatile au trimis o barca cu medicamente, apa si mancare pe insula Koro. Acesta a declarat faptul ca reteaua de energie electrica reprezinta in continuare o problema, iar in unele cazuri curentul electric a fost taiat in mod deliberat pentru a preveni alte dezastre.

Ministerul turismului, Faiyaz Siddiq Koya a declarat ca toti turistii din Fiji sunt in siguranta si ca majoritatea hotelurilor de pe insula principala nu au fost foarte afectate.

Autoritatile au spus ca scolile vor fi inchise timp de o saptamana pentru a putea fi curatate, iar cele trei universitati sunt si ele inchise.

Principalul aeroport din Viti Levu a fost redeschis.

 

Sursa Articol / Foto: The Guardian

 

 

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro